fbpx
Društvo

U Zaječaru oblačno, temperatura do 17 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji danas će biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, a više padavina očekuje se posle podne na jugu Banata i u Braničevskom okrugu. Na jugu Srbije umereno oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren severozapadni, na severu i istoku umeren i jak. Minimalna temperatura od 6 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 16 stepeni do 21 stepen.

U Zaječaru oblačno. Vetar umeren i jak, zapadni. Najniža temperatura oko 13 stepeni, a najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

weather.com

Narednih sedam dana biće postepeno toplije, od petka i sa dnevnim temperaturama iznad, u petak i subotu i znatno iznad proseka za ovaj period godine.

Biometeorološka prognoza za sredu 30. septembar 2020.

Nastavak relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima, a na severoistoku zemlјe tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

AMSS: Opasnost od mokrih kolovoza

Iz AMSS-a saopštavaju da vozače u Srbiji danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja, uz opasnost usled mokrih kolovoza, smanjene vidljivosti i odrona zbog kiše.

Dodatnu opasnost u vožnji predstavljaju sva oštećenja na kolovozu koja su ispunjena vodom, ne vide se, a mogu i te kako da utiču na bezbednu vožnju.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije kamioni na prelazu Kelebija čekaju tri sata na izlazu, a na Horgošu i Batrovcima na izlazu po dva sata. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja, dok na putničkim treminalima nema zadržavanja.

Dodaj komentar