fbpx
Društvo

U Zaječaru kišovito, temperatura oko 21°C

ilustracija/pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti obilniji pljuskovi sa grmljavinom i jak vetar.

U Srbiji su danas moguće kratkotrajne vremenske nepogode. Očekuju se obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava grada i ponegde jak olujni zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura kretaće se od 9°C do 14°C, a najviša od 18°C na severozapadu do 25°C na jugoistoku Srbije.

U Zaječaru pretežno oblačno sa kišom. Duvaće umeren do jak vetar, jugozapadni. Najniža temperatura 11°C, a najviša dnevna temperatura oko 21°C.

Uveče se očekuje slabljenje i postepeni prestanak padavina, uz smanjenje oblačnosti. Do četvrtka će biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 17. maj 2021.

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na sve osetlјive osobe, naročito na astmatičare i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije su moguće u formi glavobolјe i nervoze. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

AMSS: Mokri kolovozi otežavaju vožnju

Nastavlja se period nestablinih vremenskih prilika, česti pljuskovi, a u pojedinim krajevima jaka kiša praćena grmljavinom i vetar sigurno će otežavati vožnju.

Auto-moto savez Srbije apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji. Na teretnim terminalima vozila na izlaz iz zemlje na Batrovcima čekaju tri sata, na Kelebiji dva, a na Horgošu 90 miuta.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar