fbpx
Društvo

U zaječarskoj lokalnoj samoupravi verovatno bez otpuštanja zaposlenih -glavnu reč sutra daju odbornici

foto: radiomagnum.rs

U Zaječaru će sutra biti održana 102. sednica Skupštine Grada Zaječara.

Na dnevnom redu sednice izmedju ostalog je i pretres Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave grada Zaječara u 2015. godini.
Podsetimo, Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, a koji je prošlog meseca usvojila Vlada Srbije, predvidjeni maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u našoj lokalnoj samoupravi je 878. Grad Zaječar se sa 868 stalno zaposlenih radnika uklapa u ovu odluku, što bi značilo, da otpuštanja neće biti.

Odbornici će sutra odlučivati i o Predlogu odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za eksploataciju i preradu gradjevinskog kamena iz ležišta „Rgotski krš“, na teritoriji grada Zaječara, o Predlogu odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem za urbanizam i projektovanje „Urbanizam Zaječar“ Zaječar, kao i o dopuni Odluke o socijalnoj zaštiti gradjana na teritoriji Grada Zaječara.

Takodje, odbornici će razmatrati i Predlog odluke o taksi prevozu putnika na teritoriji grada Zaječara.
Novi Nacrt odluke o taksi prevozu na teritoriji grada usklađen je sa novim Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Kako je objašnjeno, krovne oznake ubuduće će nabavljati taksisti, a Gradska uprava će izdavati nalepnice koje će sadržati broj vozila i kalendarsku godinu.

Na dnevnom redu 102. sednice je i Predlog odluke o izmeni odluke o ukidanju Ustanove „Gitarijada“ Zaječar, kao i predlog Odluke o izmeni odluke o komunalnom uredjenju na teritoriji Grada Zaječara.
Pretres Predloga rešenja o prestanku prava korišćenja nepokretnosti kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar za 2016. godinu takodje će se naći na dnevnom redu sutrašnje sednice.

Odbornici će sutra odlučivati i o nekim kadrovskim promenama, o imenovanju predsednika Nadzornog odbora „Sportsko poslovnog centra Timok“ DOO Zaječar, kao i o razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ Zaječar.

Izvor:  radiomagnum.rs

1 komentar

  • valjda ce i radnicima jednom da svane.kakav je to rad pod stalnim pritiskom i strahom.najzad da odahnu i oni.jos samo i plata kad bidosla.bio bi to pun pogodak.potrudite se.i povratite ukradene pare od onog…

Dodaj komentar