Društvo Izdvajamo

U Srbiji još 148 novoobolelih i pet preminulih, do sada ukupno 44 žrtve korona virusa

FOTO: gradski.online

U Srbiji je u poslednja 24 časa registrovano još 148 pozitivnih pacijenata na novi korona virus, ali i još pet preminulih. Ukupno je do sada 1,624 zaraženih i 44 smrtnih slučajeva.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da je uposlednja 24 sata testirano 645 osoba od kojih je 148 pozitivno. Ukupno je dosda testiran 6.401 slučaj.

Trenutno je u Srbiji hospitalizovano 1.046 ljudi, od toga 69 na Beogradskom sajmu, a 89 na respiratorima.

Preminulo je pet osoba muškog pola, prosek njihovih godina je 63,2 i svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu bolesti, saopšteno je danas.

Stevanović je rekao da bi ove brojke bile deset puta veće da nisu sprovedene mere koje su sprovedene, ali da i dalje nisu zadovoljni situacijom u zemlji.

On je dodao da već ima i izlečenih, ali da su oni za sada još u malom broju jer period lečenja traje prilično dugo. Prema njegovim rečima, do sada su izlečeni oni koji su bili sa blagom kliničkom slikom.

„Pacijenti sa blagom kliničkom slikom leče se između sedam dana i dve nedelje, oni sa srednjom kliničkom slikom između dve i četiri nedelje, dok lečenje onih sa teškim simptomima traje i do osam nedelja“, objasnio je Stevanović.

Izvor: Danas.rs

Dodaj komentar