Hronika Izdvajamo

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

tužilaštvo
foto: zajecaronline.com

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru određeno je zadržavanje do 48 sati A. M. iz Knjaževca, za koga postoje osnovi sumnje da je juče u porodičnoj kući u Knjaževcu vatrenim oružjem izvršio trostruko ubistvo. On je ubio oca, dedu i babu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da je A. M. izvršio trostruko ubistvo u svojoj porodičnoj kući u Knjaževcu i da je nakon hapšenja priznao krivično delo.

“Dvadesetdvogodišnji Aleksa Milojević izvršio je trostruko ubistvo u svojoj porodičnoj kući u Knjaževcu. Ubio je svoga oca, dedu i babu”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je deda osumnjičenog bio nepokretan, a otac i baba teško bolesni, kao i da je osumnjičeni izjavio da nije mogao više da se brine o njima.

“Lice je lišeno slobode i priznalo je delo. Policiji je izjavio da nije mogao više da se brine o njima,” rekao je Dačić.

To je potvrđeno i u VJT u Zaječaru.

Osumnjičeni A. M. danas je saslušan u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

On je priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije hteo detaljnije da iznese odbranu, jer je pod velikim stresom.

Podnet je predlog sudiji za prethodni postupak za određivanje pritvora.

Milojević se sumnjiči da je 6. juna u 15.50 časova u porodičnoj kući u Knjaževcu vatrenim oružjem – lovačkim karabinom, lišio života svog oca Predraga (1964), dedu Miloša (1943) i babu Sarajevku (1941).

Lovački karabin, kojim je izvršio ubistvo, bio je u legalnom posedu njegovog dede, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

ZaječarOnline/tanjug/O.B.

Dodaj komentar