fbpx

Turističkim organizacijama Zaječarskog okruga predstavljen projekat ,,Čarolije Istočne Srbije’’

Preporuka:

Mateja Petrović prvi na Opštinskom takmičenju iz istorije

Zadnjeg dana produženog zimskog raspusta Tehnička škola iz zaječara bila je domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije. Na pomenutom takmičenju u...

JKSP Zaječar: Termovizijskom kamerom otkrivaju kvar na toplovodu

Radnici Javno komunalno stambenog preduzeća Zaječar od sada za pronalaženje kvarova na toplovodnim cevima u gradu koristiće termovizijsku kameru,...

U Istorijskom arhivu priređen kulturni program posvećen srpsko-ruskim odnosima

U Galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru održana je promocija knjige "Rusko kulturno nasleđe u Srbiji“, a otvorena je i...
- Reklama -

U hotelu „Srbija TIS“ u Zaječaru  predstavnicima Turističkih organizacija Zaječarskog okruga ( Boljevca, Knjaževca i Zaječara)  predstavljen je danas projekat pod nazivom ,,Čarolije Istočne Srbije’’ pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Borko jezero – izvor slike: http://obidjisrbiju.com

Zlotska pećina – izvor slike: http://obidjisrbiju.com

Projekat koji će se realizovati  u Borskom, Braničevskom, Zaječarskom i Pirotskom okrugu, predstavlja promociju turizma Istočne Srbije preko turističkih vodiča, promo filma i  zajedničkog nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Kragujevcu, najavila je za portal „Zaječar online“ Tatjana Miloradović, mendžer projekta.

„Projekat predstavlja kompletnu ponudu i on sadrži prikupljanje podataka i informacija o kulturnom nasleđu  svih opština na Braničevskom okrugu.

Projekat obuhvata štampanje brošure i izradu promo filma u  kojima  će sve Turističke organizacije iz četiri okruga Istočne Srbije  predstaviti Turističkim agencijama kao jednu zajedničku turističku ponudu.

Planiramo da u narednom periodu impliciramo i kod fondova EU za projekte prekogranične saradnje. Ovo su početni uslovi za formiranje jednog velikog regionalnog centra kako bi nastupili na  stranom tržištu i predstaviti naše bogato kulturno nasleđe Istočne Srbije.

Turističke organizacije sa područja Istočne Srbije trebalo bi da uzmu učešće u ovakvim projektima, u cilju povezivanja kako samih turističkih organizacija, tako i privrednika.“, naglasila je menadžer projekta,Tatjana Miloradović.

Centar za kulturu i turizam grada Zaječara u ovom projektu vidi odličnu priliku da promoviše bogate kulturne sadržaje koje ovaj grad može da ponudi, poput Gitarijade, ali i lokaliteta kao što je „Felix Romulijana“ jedinstveno arheološko nalazište i jedino u Srbiji koje se već čitavu deceniju nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a.

“ Stalno ponavljamo da turistička ponuda regiona mora da se objedini, jer tako lakše i kvalitetnije možemo doći do krajnjih korisnika.

Zato je ovaj projekat dobar, jer okuplja predstavnike 15-ak turističkih organizacija iz 4 okruga.

Ovako se saradnja diže na jedan viši nivo, jer će prolaskom turoperatera kroz Istočnu Srbiju oni steći bogato iskustvo, a mi ćemo imati priliku da na najbolji mogući način zadivimo turiste kompletnom našom ponudom i pozovemo ih da se ponovo vrate.

Čitava Istočna Srbija je ubedljivo najbogatija turističkom ponudom, imate arheološka nalazišta, pećine, planine, banje, Dunav je tu.

A grad Zaječar  ima „Felix Romulijanu“, ali i ponudu kulturnog turizma i brojnih manifestacija. Tu pre svega mislim na Gitarijadu , za koju verujem da će ove godine biti mnogo bolje organizovana. Govorim na osnovu sastava i kvaliteta bendova koji će na njoj nastupiti.

Ali ono što Zaječar najpre nudi to je gostoprimstvo i kvalitetna hrana“, istakao je Stamenković.

Projekat traje 6 meseci. Otpočeo je u junu i trajaće do decembra ove godine. Njegova vrednost iznosi 750. 000 dinara, a turistički proizvod ovog projekta biće brošura u štampanom i elektronskom formatu.

Istočna Srbija – izvor fotografije: http://obidjisrbiju.com

Ona će sadržati kompletnu turističku ponudu sva četiri okruga, sa prikupljenim podacima i informacijama o kulturnom nasleđu svih opština.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: