Politika

Tri odbornika „Pobeda – dr Nenad Ristović“ napustila odborničku grupu, a evo i zbog čega

Odbornici Miloš Vasić, Dejan Mladenović i Sandra Milenković, napustili su 9.decembra odborničku grupu „Pobeda – dr Nenad Ristović“, i u daljem radu Skupštine učestvovaće kao kao samostalni odbornici. U razgovoru sa nama otkrili su pravi razlog odstupanja iz pomenute odborničke grupe.

U Zakonu o lokalnim izborima odborniku prestaje mandat pre isteka vremena podnošenjem ostavke. Odbornik može podneti ostavku usmeno na sednici skupštine jedinice lokalne samouprave, a između dve sednice podnosi je u formi overene pisane izjave. Posle podnošenja usmene ostavke odbornika, skupština bez odlaganja, na istoj sednici utvrđuje da je odborniku prestao mandat. O ostavci koju je odbornik podneo između dve sednice, skupština je dužna da odluči na prvoj narednoj sednici. Zbog razilaženja stavova u političkoj istoriji Srbije često je dolazilo do osipanja stranaka, odborničkih grupa. U ovom trenutku govorimo o odlasku tri odbornika iz odborničke grupe doktora Rastovića.

Naime, na početku šeste sednice Skupštine grada Zaječara, tri odbornika odborničke grupe „Pobeda“-Dr Nenad Ristović“ napustili su ovu odborničku grupu i od tog trenutka deluju kao samostalni odbornici. Zbog brojnih nagađanja, zašto je došlo do izlaska čak troje odbornika iz grupe doktora Ristovića, hteli smo da čujemo njihov ,,glas“ koji je očigledno dugo bio dugo zapostavljen. Zbog čega je došlo do napuštanja grupe, koliko mesta su imali sami odbornici i koliko dugo je trajalo nezadovoljstvo govorili su za nas Miloš Vasić i Dejan Mladenović, odbornici potpuno istih stavova i uverenja.

Miloš Vasić, najpre je govorio o pismenom podnošenju ostavke u odborničkoj grupi ,,Pobeda – dr Nenad Ristović“, koja je predata 7. decembra 2021. godine i prošla je potpuno neprimećeno, isto se desilo i u slučaju podnesene ostavke Dejana Mladenovića,

U pomenutim dokumentima Mladenovića i Vasića pisalo je:

,,Zbog neslaganja sa načinom vođenja politike od strane gospodina Nenada Ristovića počevši od završetka lokalnih izbora do današnjeg dana i zbog losih međuljudskih odnosa u Pokretu, odlučio sam da od sledećeg zasedanja Skupstine Grada Zaječara nastupam kao samostalni odbornik.“

Takođe, njegova ostavka se temelji na neznanju kome će se i da li će se ikome prikloniti doktor Ristović. Izostanak odgovora, nerazjašnjeni potezi i trenutno dešavanje, kako kaže Vasić, može samo doktor Ristović objasniti i niko više.

Dva dana kasnije, tri odbornika su napustila odborničku grupu vidno nezadovoljna, a nas je zanimao ,,okidač“ koji je doveo do ovakvog poteza, pa nam je odbornik Vasić na to odgovorio na sledeći način:

,,Ja posle izbora nisam ni pozivan na sastanke, ako su sastanci uopste i održavani. Iz ovog razloga sam i napisao da se posle izbora nešto izdešavalo, a da mi nije jasno šta. Jasno je samo da su se odnosi poremetili u Pokretu skroz. Bukvalno nisam ni pitan ni za kakvo misljenje posle izbora!“

Nakon osamostavljivanja odbornika, krenule su dvostruke glasine. Sa jedne strane mnogi su ovaj potez ,,prišivali“ ulasku u SNS, dok su drugi mislili potpuno obratno. Najverovatnije, osetivši se ,,ugroženo“, zbog svojih političkih stavova, 9. decembra se oglasila i Sandra Milenković, na svom Fejsbuk profilu. Njenu objavu vam prenosimo u celosti:

,,Zasto smo izašli ???

Izašli smo zbog jako loše komunikacije i saradnje u pokretu. Zbog nečinjenja pokreta dr Nenada Ristovica zarad dobrobiti ovog naroda u Zaječaru. Očekivali smo da ćemo kao veća opoziciona grupacija raditi sve što je u našoj moći i svom snagom se boriti protiv svake nepravde od strane gradonačelnika i celog SNS-a u Zaječaru.

Zbog toga što smo do dana izbora vodili jednu politiku i očigledno bili obmanuti, jer se dan posle izbora u pokretu vodi druga politika.

Zbog toga što sam ja ušla u pokret, kao grupu građana, gde sam mislila da je mišljenje svakog građanina i nas u pokretu bitno i da nismo ,,SNS“ stranka gde se sluša gazda, ali sam očigledno pogrešila . Od dana izbora, pa na ovamo, u pokretu je bitno mišljenje samo tri čoveka. Koja??? Bilo bi lepo da se malo novinari raspitaju, oni su zapošljavalji svoje žene na boljim radnim mestima, braću i ostale, pa se pitam kako kad su protiv ove vlasti i protiv Boška Ničiča, a znamo ko zapošljava danas.

Ja ne želim da budem deo lažne opozicije, a ni deo ove vlasti koja je uništila i opustošila ovaj grad. Hvala.

Identičnog mišljena je i odbornik Dejan Mladenović koji je istakao da se u Pokretu ,,pita“ par ljudi, dok su ostali bili potpuno uskraćeni za bilo kakav dogovor ili objašnjenje. Mladenovićeva ,,slika“ odborničke grupe „Pobeda – dr Nenad Ristović“ je nakon izbora potpuno ,,iskrivljena“, a postavlja se pitanje da li je oduvek takva i bila, samo što autor to ,,potezima“ nije hteo isprva da pokaže.

Dodaj komentar