fbpx
Društvo

Treći IPARD javni poziv za podsticaje za preradu hrane

eKapija

Otvoren je treći javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje IPARD podsticaja za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva. Budžet iznosi 5,5 milijardi.

Zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija. Rok za podnošenje zahteva je do 24. februara naredne godine.

Javni poziv se odnosi na  investicije u fizičku imovinu, a prihvatljivi su troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća, jaja, grožđa.

Opredeljena su sredstva u iznosu od 5.412.941.299 dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Minimalan iznos IPARD podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

Dodaj komentar