Društvo

Tradicionalni „Uspon na Vetren“ ove nedelje Za Lenku

FOTO: PSD "Ljuba Nešić" Zaječar

Planinarsko smučarsko društvo „Ljuba Nešić“ u Zaječaru organizovaće u nedelju, 29.maja, X Regionalnu akciju „Uspon na Vetren“. Novac prikupljen ovom akcijom odlazi u humanitarne svrhe Za Lenku. Prijave su moguće do danas .

Staza je polukružna, a iz planinarskog društva potsećaju na dodatni oprez pored litica i jama. Potrebna je duboka cipela i zaštita od sunca i naravno dovoljne količine vode.

Plan je i obilazak manastira Suvodol gde počinje okupljanje. Zbog epidemioloških mera, ove godine otvaranje akcije ne može biti u samoj porti manastira, kao što je bilo prethodnih godina.

„Našoj maloj sugrađanki Lenki potrebna su finansijska sredstva za lečenje u Turskoj. Dragi planinari, molimo Vas da svojim novčanim doprinosom na akciji pomognemo ovom malom, divnom biću, jer zaista – naše malo njoj će značiti mnogo. Pozivamo Vas da svojim učešćem uveličate našu akciji i da zajedno uživamo u prirodi i druženju, poručuju iz Planinarsko smučarskog društva“Ljuba Nešić“ Zaječar.

Nakon regionalnih akcija na Vrškoj čuki, PSD “Ljuba Nešić“ svojim prijateljima planinarima organizuje uspon na još jedan vrh Stare planine – Vetren. Lokalni naziv vrha Vetren je Kitka (zbog jorgovana na samom vrhu).

 

 

Dodaj komentar