fbpx

Tradicionalni Novogodišnji prijem u Zaječarskom upravnom okrugu (VIDEO)

Preporuka:

Za danas zakazana sednica Skupštine po hitnom postupku

U cilju obezbeđivanja uslova za neometano funkcionisanje Mesne zajednice Vratarnica i Centra za socijalni rad, u Zaječaru je za...

Narodna verovanja na Sretenje

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas, 15. februara slave Sretenje Gospodnje, praznik posvećen unošenju Isusa Hrista u hram. Sretenje Gospodnje...

Predavanje o zdravstvenoj zaštiti u Klubu starih

U Klubu starih 65+, u Krfskoj ulici, u okviru programa Briga o starima Crvenog krsta Srbije, pomoćnik direktora filijale...
- Reklama -

Tradicionalni Novogodišnji prijem, koji organizuje načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović, okupio je danas veliki broj gostiju.

Brojne zvanice iz javnog i društvenog života grada Zaječara, ali i drugih gradova Srbije, dočekao je i ovoga puta domaćin Vladan Paunović.

prijem-okrug

„Kada govorimo o izazovima i iskušenjima barem kada je država u pitanju svedoci smo svakoga dana da je iskušenja mnogo, ali da zahvaljujući revnosnoj i vrlo odgovornoj politici Vlade prema narodu, Srbija ne samo da uspeva da se odupre pritiscima i iskušenjima, već slobodno mogu reći da je Srbija uspela da povrati ono mesto koje joj zapravo i pripada, ne samo na Balkanu već i u Evropi. To je mesto stabilnosti i mesto jednog vrlo, vrlo aktivnog političkog faktora u Evropi i svetu“, istakao je Paunović i dodao:

„Ne treba zaboraviti jednu naizgled beznačajnu reč, koja zapravo ima veliku težinu, a to je  da svako sutra donosi neki novi dan. Dan će nas sigurno pitati šta je to što smo uradili, da li je to dobro i valjano, da li je to nešto što ispunjava nas, da li nas to činim srećnima i da li to čini srećnima ljude oko nas“.

prijem-novogodisnji-okrug

Prisutnima se potom obratio i Episkop timočki gospodin Ilarion.

„Da nas Bog blagosilja i Sveti Sava i naši slavni preci, dobro je i da mi budemo odgovorni i najpre prema samima sebi i prema svojoj savesti. Jer nemoguće je i vrlo teško ostvariti napredak  ukoliko nema onoga što je uslov za to, a to je vrlina i ne samo poštenje, nego i mnoge druge hrišćanske i jevanđeljske vrline koje svi nekako pojedinačno podrazumevamo, ali ih retko objedinjujemo“, poručio je Episkop timočki gospodin Ilarion.

Paunović je na kraju svim građjanima Zaječara, Timočke krajine i Srbije poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike.

„Poželeo bih svima srećne novogodišnje i božićne praznike. Želim vam da ih provedete u miru, blagostanju i u toplini domova sa ljudima koje volite“, poručio je Paunović.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: