dom učenika zaječar
foto: tvbest.rs

Timočki Omladinski Centar u partnerstvu sa Odeljenjem za vanredne sitacije u Zaječaru, organizovaće danas vežbu evakuacije u slučaju požara u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru. Vežba evakuacije zakazana je za 18 sati.

foto: vatrogasci

TOC od septembra prošle godine organizuje brojne aktivnosti u okviru projekta „Klikni zeleno“,kroz program podrške organizacijama civilnog društva CSOnnect Regionalnog centra za životnu sredinu i Švedske agencije za razvoj i saradnju.

„ Ideja je da u toku realizacije projekta direktno uključimo i naše sugrađane, tako da smo u saradnji sa predstavnicima Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru i zaječarske Vatrogasne jedinice najpre deci, učenicima srednjih škola održali obuku u okviru koje smo im objasnili kako pravilno uraditi evakuaciju prilikom nekog neočekivanog i vanrednog događaja, kako izgleda plan evakuacije, zborno mesto a zatim ćemo danas izvesti i celu vežbu simulacije evakuacije iz zgrade Doma učenika“, kažu u TOC-u.

Inače, cilj projekta je da podigne kapacitete TOC-a i mreže partnera u Istočnoj Srbiji da mogu aktivno da prate pripremu, usvajanje i praćenje lokalnih i nacionalnih politika iz oblasti životne sredine, kao i pregovaračkog poglavlja 27.

TOC i mreža organizacija istočne Srbije u okviru projekta imaju poseban osvrt na dve celine iz pregovaračkog poglavlaja 27 – Zaštita životne sredine, a to su Horizontalno zakonodavstvo i Civilna zaštita.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here