fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Timočki Omladinski Centar raspisao poziv za učesnike Letnje škole za traženje posla

Timočki Omladinski Centar poziva zainteresovane mlade, od 15 do 30 godina, da se prijave za učešće na Letnjoj školi za traženje posla. U okviru ovog kursa oni će steći nova znanja, neophodna za aktivno traženje posla.

Letnja škola za traženje posla je zamišljena kao jednomesečni intenizivni kurs od tri modula 3 (6 tema). Kurs bi bio organizovan tako da pripremi mlade za “nemoguću misiju” – kako brzo naći adekvatni posao.

U okviru ovog kursa oni će steći nova znanja, kompetencije i veštine neophodne za aktivno traženje posla. Jedan od zadataka ovih obuka je da ih osposobi da ne čekaju posao i konkurse, već da istražuju svoje poželjne poslodavce i možda im se sami nametnu. Takođe, u grupi sa vršnjacima koji imaju slične probleme imaće mogućnost za emotivnu podršku, održavanje motivacije i podizanje samopouzdanja.

Teme koje će biti obrađivane tokom obuke su pisanje CV-a i motivacionog pisma, simulacija razgovora za posao, komunikacija i javni nastup, asertivna komunikacija, davanje povratnih informacija (feedback) i timski rad.

Prijave, rokovi i logističke informacije

Škola će biti održana u prvoj polovini septembra meseca, a za učešće na školi možete se prijaviti putem linka do 25. avgusta 2019. godine. Škola će biti održana u Prostoru za pomak u Zaječaru. Učesnici koji prođu selekciju biće obavešteni putem mail-a do 31. avgusta. Za dodatne infromacije zaintereosvani se mogu obratiti putem mail office@toc.rs ili telefona 069/4441-091.

Letnja škola za traženje posla realizuje se u okviru projekta „Osnaži se, pokreni se“. Projekat sprovodi Timočki Omladinski Centar, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru projekta “Osnaži se, pokreni se”, a nakon Letnje škole, planirana je realizacija realnih susreta sa poslodavcima iz zaječarskog i borskog okruga. Susreti će biti organizovani za mlade koji će biti učesnici škole, ali i za druge zaitneresovane mlade.

Takođe biće organizovana i tradicioanalna POMAK konferecnija o frilensingu, kao i nekoliko meetup-ova na različite teme. Meetup-ovi mogu pomoći mladima da se možda odluče za frilensing ili pokretanje sopstvenog biznisa, kako bi sebi obezbedili zaposlenje.

Dodaj komentar