Timočki Omladinski Centar poziva zainteresovane mlade, od 15 do 30 godina, da se prijave za učešće na Letnjoj školi za traženje posla. U okviru ovog kursa oni će steći nova znanja, neophodna za aktivno traženje posla.

Letnja škola za traženje posla je zamišljena kao jednomesečni intenizivni kurs od tri modula 3 (6 tema). Kurs bi bio organizovan tako da pripremi mlade za “nemoguću misiju” – kako brzo naći adekvatni posao.

U okviru ovog kursa oni će steći nova znanja, kompetencije i veštine neophodne za aktivno traženje posla. Jedan od zadataka ovih obuka je da ih osposobi da ne čekaju posao i konkurse, već da istražuju svoje poželjne poslodavce i možda im se sami nametnu. Takođe, u grupi sa vršnjacima koji imaju slične probleme imaće mogućnost za emotivnu podršku, održavanje motivacije i podizanje samopouzdanja.

Teme koje će biti obrađivane tokom obuke su pisanje CV-a i motivacionog pisma, simulacija razgovora za posao, komunikacija i javni nastup, asertivna komunikacija, davanje povratnih informacija (feedback) i timski rad.

Prijave, rokovi i logističke informacije

Škola će biti održana u prvoj polovini septembra meseca, a za učešće na školi možete se prijaviti putem linka do 25. avgusta 2019. godine. Škola će biti održana u Prostoru za pomak u Zaječaru. Učesnici koji prođu selekciju biće obavešteni putem mail-a do 31. avgusta. Za dodatne infromacije zaintereosvani se mogu obratiti putem mail office@toc.rs ili telefona 069/4441-091.

Letnja škola za traženje posla realizuje se u okviru projekta „Osnaži se, pokreni se“. Projekat sprovodi Timočki Omladinski Centar, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru projekta “Osnaži se, pokreni se”, a nakon Letnje škole, planirana je realizacija realnih susreta sa poslodavcima iz zaječarskog i borskog okruga. Susreti će biti organizovani za mlade koji će biti učesnici škole, ali i za druge zaitneresovane mlade.

Takođe biće organizovana i tradicioanalna POMAK konferecnija o frilensingu, kao i nekoliko meetup-ova na različite teme. Meetup-ovi mogu pomoći mladima da se možda odluče za frilensing ili pokretanje sopstvenog biznisa, kako bi sebi obezbedili zaposlenje.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here