Društvo

Tehnička škola u Zaječaru obeležila pola veka postojanja i rada! (FOTO)

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
http://www.tsz.edu.rs

U prepunoj sali Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ Tehnička škola u Zaječaru održala je juče svečanu akademiju, kojom je obeležila pola veka od osnivanja i rada.

Pored predstavnika Grada Zaječara, Školske uprave Zaječar, predstavnika ustanova i kompanija iz Zaječara, predstavnika osnovnih i srednjih škola, učenika prve generacije Tehničke škole, bivših radnika škole, učenika i nastavnika Tehničke škole, svečanoj akademiji prisustvovao je i Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion, inače, bivši učenik pomenute škole.


U svom pozdravnom govoru Goran Stanković, direktor škole, između ostalog je istakao da je ovo veliki dan za školu i njene sadašnje i bivše radnike i učenike.

„Kako na početku, tako i danas, misija škole je ista. Obrazovanje je ideja koja vodi. Naša sadašnjost i budućnost se temelji na prošlosti i uveren sam da će mnoge buduće generacije doprineti dugom trajanju ove ustanove“.

Ispred Grada Zaječara prisutne je pozdravio Vladislav Milojević, član Privremenog organa Grada Zaječara.

„Ovaj jubilej je dokaz da su generacije direktora, nastavnika koji su stvarali Tehničku školu u Zaječaru stvorili jedan ugled, tradiciju koju se nadam da ćemo i mi predati. Ova škola postavlja dobar temelj jednom gradu“, rekao je Milojević.

Povodom obeležavanja jubileja dodeljene su plakete Gradu Zaječaru i Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije – Školskoj upravi u Zaječaru.

Zlatne značke Tehničke škole uručene su Dragani Bešir, Slobodanu Pavloviću i Vladimiru Goginu profesorima koji su predavali prvoj generaciji učenika Tehničke škole.

Za poseban doprinos u razvoju škole zlatne značke dobili su i bivši direktori škole Hranislav Petrović i Dragomir Jovanović.

Za doprinos u ostvarivanju obrazovno-vaspitnog rada u školi pojednicima, ustanovama, organizacijama i kompanijama dodeljene su zahvalnice.

U nastavku svečanosti članovi dramske sekcije škole izveli su komad „Jer za ljubav treba imat dušu“.

Pogledajte foto galeriju:

Dodaj komentar