fbpx
Politika

SzS Zaječar: Danas je stradao jedan prozor, sutra to može biti nečija glava! (VIDEO)

Nakon što je u noći između petka i subote nepoznata osoba kamenicom razbila staklo na ulazu u prostorije gradskog odbora Dveri u Zaječaru, u prostorijama odbora u Tržnom centru „Dva brata“ održana je i konferencija za medije na kojoj je osuđen ovaj gnusni čin, uz konstataciju da to nije način na koji se treba obračunavati sa neistomišljenicima.

” Danas je stradao jedan prozor, a sutra to može biti nečija glava”, čulo se na konferenciji za medije koji su u prostoriama gradskog odbora Srpskog pokreta “Dveri” u Zaječari održali predstavnici Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar.

Iako već 10 nedelja zaredom građani u Zaječaru mirno učestvuju na protestu “1 od 5 miliona” i traže 3 osnovna ustava: vladavinu prava, fer i demokratske izbore i slobodne medije., punih 10 nedelja ujedno traje i hajka gradskih odbornika i gradonačelnika Boška Ničića na aktiviste Saveza za Srbiju, istakao je na konferenciji Miloš Stojadinović, odbornik Saveza za Srbiju, Saveza za Zaječar.

“Logičan sled te hajke bio je i napad na bubnjara Vladimira Petkovića Zigija, kao i to da su kamenom polupana stakla na ulazu u prostorije srpskog pokreta Dveri u Zaječaru.

Umesto da gradonačelnik i odbornici daju odgovore građanima na pitanja kako je budžet Gitarijade za ovu godinu premašen za čitavih 14 miliona dinara, tj. kako je besplatna Gitarijada građane Zaječara koštala 300.000 evra, ili zašto se Kraljevica pretvara u gradilište ili zašto je uhapšen šef javnih nabavki gradske uprave i kako je to moguće u jednoj normalnoj zemlji da posle njegovog hapšenja ostavke nisu podneli ni načelnik Gradske uprave ni sam gradonačelnik oni se bave trivijalnim stvarima: prebrojavanjem protestanata, etiketiranjem i stavljam mete na čela neistomišljenicima.

Ovom prilikom bih zamolio sve predstavnike vlasti da prestanu sa ovom praksom, jer kako je krenulo ovo se u Zaječaru po nekoga može i tragično završiti.

Što se tiče Saveza za Srbiju mi ćemo nastaviti da podržavamo proteste 1 od 5 miliona. Mirno i dostojanstveno ćemo iskazivati svoje protivljenje sadašnjem režimu i boriti se za vladavinu prava, fer i demokratske izbore i slobodu medija”, poručio je Stojadinović.

Sonja Milutinović, sekretar Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri u Zaječaru
istakla je da je nakon napada na kancelariju Dveri u Čačku i pretnji smrću predsedniku Dveri Bošku Obradoviću nepoznato lice u noći između petka i subote kamenovalo kancelariju Dveri u Zaječaru.

Prema njenim rečima slomljeno je staklo na ulaznim vratima i pričinjena materijalna šteta, a napad je, kako kaže, bio ciljan, jer je počinilac tačno gađao vrata kancelarije “Dveri” u mnoštvu drugih lokala u Tržnom centru “Dva brata”.

” Podsetimo Savez za Srbiju – Savez za Zaječar je svakodnevna meta raznih političkih protivnika i neistomišljenika i svoje frustracije ispoljavaju preko Facebook-a i drugih društvenih mreža.

Nnedavno je fizički napadnut jedan od predvodnika građanskih protesta, pa se pitamo da li je sledeći korak otmica političkih protivnika sa ulice kako bi se eliminisali neistomišljenici.

Mi ovom prilikom pozivamo nadležne organe da pronađu nalogodavce i počinioce i reše ovaj gnusni čin.

Danas je stradao jedan prozor, a sutra može to biti nečija glava”, istakla je Milutinović.

Predstavnici saveza za Srbiju – Saveza za zaječar napomenuli su da će oni i dalje mirno šetati potkom i podržavati protest “1 od 5 miliona”. I ujedno su pozvali sve ljude dobre volje da im se pridruže 29. marta u Zaječaru, a i 13. aprila u Beogradu.


Stojadinović: Neko želi da učesnike pokreta etiketira kao saradnike Ramuša Haradinaja

Nakon što je posle jubilarnog, 10. protesta odbornik Srpske napredne stranke u Zaječaru Nebojša Petrović, napisao je na svom Facebook profilu da šetači u gradu na Timoku na protestima nose zastavu Albanije, zatražili smo komentar od Miloša Stojadinovića, predstavnika Saveza za Srbiju-Saveza za Zaječar.

printscreen / Facebook

Stojadinović je kratko odgovorio da se na protestu osim srpske zastave jedino viori zastava sa likom Čegevare.

” Izjava gradskog odbornika naprednjaka samo pokazuje da neko želi da nas etiketira kao saradnike Ramuša Haradinaja.

U tom slučaju ja bih uputio pitanje: Ko je Vladi sa Ramušem Haradinajem na Kosovu?

Sigurno nisu poslanici Saveza za Srbiju, već poslanici Srpske liste koja je ekspozitura Srpske napredne stranke na Kosovu”, kratko je odgovorio Stojadinović.

On je napomenuo da je važnije u gradu baviti se pitanjem zapošljavanja ljudi i time što već 7 godina u celoj Istočnoj Srbiji Srpska napredna stranka nije dovela nijednog investitora, a ne trivijalnim stvarima i etiketiranjem i stavljam mete na čela neistomišljenicima.

Pogledajte press konferenciju Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar:

1 komentar

  • PRIMITE DOKTORA NA GRUDNOM ODELJENJU U BOLNICI U ZAJECARU.NEMA NIJEDNOG LEKARA DA LECI PACIJENTE. SRAMOTA,PACIJENTI SU NEZBRINUTI. UZAS JEDAN,BRUKA NEODGOVORNOST NADLEZNIH ORGANA

Dodaj komentar