Foto: fira.rs

Ponos, osmeh i zadovoljstvo krasili su lica učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović” u Zaječaru zbog 50. rođendana škole koju pohađaju.

Povodom velikog jubileja, pola veka postojanja i rada škole u sali pozorišta danas je priređena svečana akademija, a Gordana Milutinović, direktorka škole je istakla da je ovaj dan veoma značajan za sve  njih.

FOTO: fira.rs

„Proslavljamo 50 godina rada škole.

Daleke 1968. godine grad je prepoznao da je neophodna institucija  kao što je Specijalna škola  i otvorio je školu „Jelena Majstorović“.

1995. godine škola širi svoju delatnost i na srednju školu tako da u školi imamo i osnovnu i srednju školu i zato jeste ŠOSO škola za decu za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“.

Okupili smo se ovde da se zahvalimo svim donatorima, penzionerima, deci koja su učestvovala u izložbi i deci iz Osnovnih škola „Ljuba Nešić“ i „Desanka Maksimović“ koja zajedno sa našom decom izvode program“, istakla je direktorka.

Povodom ovog značajnog jubileja proteklih dana raspisan je i likovni konkurs na kome su učestvovali učenici Osnovne škole „Ljuba Nešić“, a nagrade za najbolje radove poneli su:

1. nagrada – Neda Stanojević III- 3 OŠ „Ljuba Nešić“
1. nagrada – Milica Tošić III- 3 OŠ „Ljuba Nešić“
2. nagrada – Olga Pintarić III- 3 OŠ „Ljuba Nešić“
3. nagrada – Iva Milojković III- 2 OŠ „Ljuba Nešić“
3. nagrada – Lena Stojanović III- 3 OŠ „Ljuba Nešić“

Danas je na ulazu u školu „Jelena Majstorović“ priređena i izložba pristiglih radova na likovnom konkursu, kao i prigodan kulturno-umetnički program.

”Otvorili smo dečju izložbu, deca su spremila program, priredbu.

Ne treba im zameriti ako nešto ne ispadne onako kako oni misle da treba. Ipak to su deca sa smetnjama u razvoju.

Njihovo malo je mnogo veliko. To treba shvatiti i razumeti.

Oni se trude maksimalno, a usvoje onoliko koliko mogu“, istakla je direktorka Milutinović.

Foto. fira.rs

U okviru Svečane akademije priređen je bogat program, a direktorka se zahvalila učenicima iz drugih škola koji su učestvovali.

”Prijatelji nas nikada ne ostavljaju,” istakla je. 

“ Na sve načine se trudimo da obezbedimo sve neophodne uslove za  đake naše škole, a zahvaljujući dobrim ljudima i donatorima to i uspevamo.

Mi smo radi da primimo svaku pomoć i donaciju. Tako da sun am izašli u susret “Forma ideale” iz Kragujevca, opremili nam internat novim nameštajem, ”Eko” pumpe su nam dale bele multimedijalne table. Fondacija Ana i Vlade Divac su nam takođe pomagali.

“Iskorak” moram da pomenem kao i ostale donatore koji su nam izašli u susret kada je bilo neophodno“, zahvalila se direktorka.

Ona je najavila da će, s obzirom da je i fasada škole u jako lošem stanju, pokušati da u dogovoru sa lokalnom samoupravom pronađu najbolje moguće rešenje, kako bi škola i spolja bila potpuno rekonstruisana.


O školi…

Školu „Jelena Majstorović“ u Zaječaru trenutno pohađa 65 učenika.

Osnovna delatnost škole je obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju. Učenici se obrazuju na smerovima: bravar, konfeksijski šivač i kroz program jednogodišnjeg osposobljavanja za rad.

Predstavlja, jednu od značajnijih ustanova ove vrste u zemlji. 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here