fbpx
Politika

SUTRA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA I PREISPITIVANJE POVERENJA GRADONAČELNIKU?

foto: radiomagnum.rs

GRUPA ODBORNIKA PODNELA ZAHTEV ZA ZAKAZIVANJE I ODRŽAVANJE SEDNICE SKUPŠTINE GRADA SUTRA U 11.55-JEDINA TAČKA DNEVNOG REDA SMENA GRADONAČELNIKA

Stručnoj službi za Skupštinske poslove Skupštine grada Zaječara, odnosno sekretaru Skupštine grada, jutros je grupa odbornika podnela zahtev za sazivanje i održavanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku.

Podsetimo, 26. aprila je grupa odbornika Skupštine grada Zaječara podnela Zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada sa Predlogom za razrešenje gradonačelnika.

-Članom 34. Zakona o lokalnoj samoupravi predvidjeno je da je predsednik Skupštine dužan da sazove sednicu na pisani zahtev gradonačelnika, Gradskog veća ili najmanje jedne trećine od ukupnog broja odbornika u roku od sedam dana od dana podnošenja zahteva, tako da dan održavanja sednice bude najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva. Ukoliko predsednik Skupštine ne sazove sednicu u roku iz stava 4. ovog člana, sednicu može sazvati podnosilac zahteva i njom predsedava odbornik koga odredi podnosilac zahteva. Isto je propisano članom 41. i 64. Statuta grada Zaječara i članom 71. Poslovnika Skupštine grada Zaječara, navode podnosioci zahteva.

Statutom grada Zaječara propisano je da se o predlogu za razrešenje gradonačenika raspravlja i odlučuje u roku od 15 dana od dana dostavljanja predloga predsedniku Skupštine.

Kako su mediji pisali prethodnih dana predsednik Skupštine grada Stefan Zankov je zahtev ignorisao ističući kao razlog to što je potpise sa inicijativom za smenu Ognjanovića u međuvremenu povuklo deset odbornika.

S obzirom da sednica još uvek nije zakazana, grupa odbornika danas zahteva od Stručne službe za Skupštinske poslove i sekretara Skupštine grada da odbornicima blagovremeno dostave pismeni poziv i materijal za sednicu Skupštine najkasnije do utorka, 10. maja, do 11.55, da izvrše administrativne i stručne poslove i omoguće odbornicima Skupštine grada raspravu i odlučivanje o podnetom predlogu za razrešenje gradonačelnika Zaječara i da obave sve potrebne radnje za održavanje sednice Skupštine grada u zakazanom terminu, odnosno u sredu, 11. maja, u 11.55.

Za predsedavajućeg sednicom Skupštine grada grupa odbornika koja je podnela zahtev odredila je Dragana Gogića.

Izvor: radiomagnum.rs

7 komentara

  • Videcemo sutra sta ce da se desi i u cijem interesu rade odbornici, da li podrzavaju kriminal ili stite interes gradjana. Skupstina kada je trebala da se izjasni da se Fira razresi nije podrzala predlog. To ce sutra isto da se desi i sa gradonacelnikom. Ako se to desi treba u gradu krenuti sa organizovanje svakodnevnih protesta svih javnih preduzeca, gradjanstva, ustanova obrazovanja i kulture, privrednika…

  • Smena svih koji su odgovorni i koji su doveli grad u ovakvo stanje..Početi od gradonačelnika, pomoćnika,, članova Gradskog veća, predsednika Skupšine grada Zaječara!

  • ma krivi su odbornici!!!SVI!!! dizali su ruke samo tako..dok svako od obronika ne garantuje svom svojom ličnom imovinom za dizanje ruke nece se ništa promeniti.i tvrdim da isključivu krivicu snose odbornici.samo oni.gogići,marijacici,anke,ninovici,jokovići,ma svi–ovo sve ostalo je izvršno

  • pa lepo ste odrzali sednicu.kratko i jasno.15 minuta.kao veliki odmor.sigurno ste stigli i kući da spremite ručak.hajde jokovići,gogiću i ostali..zagrlite boška pa prošetajte malo.sta li vi trazite više u ovom gradu?????

  • a ti zaječarcu..zapitaj se malo koga si poslao u odborničku klupu.za koga si glasao.priznaj.jeste da treba doći do grupnih promena.bas grupnih.kolektivnih.i da ih više ne vidimo ovde.nikada.postavimo mlade.najmladje.sigurno su pametniji od svih ovde.i znaće da rade nesto za sbe i svoju decu.ovde se ne zna ko vise odnosi.deco-dignite malo glas..hajde da se ovi starci više uklone i da vam ne kroje sudbinu.razmislite kada cete osnovati porodicu u ovakvom okruženju?pokrenite se!

    • Kompletno rukovodstvo treba da se smeni i da se vodjenje grada poveri novoj i mladoj generaciji. Nijednom koji je na vlasti nisam dao glas. Mora da se organizuje masovni protest i da se svi oteraju, ali i da se pozovu na odgvornost.

Dodaj komentar