Društvo

Sunčano i veoma toplo, u Zaječaru 34°C

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti sunčano i veoma toplo.

U Srbiji će danas biti sunčano i još malo toplije. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 13°C do 20°C, najviša dnevna od 32°C do 35°C.

U Zaječaru sunčano i veoma toplo. Duvaće slab vetar, zapadnog pravca. Najniža temperatura 18°C, a najviša dnevna temperatura oko 34°C.

U prvoj polovini sedmice sunčano, u utorak i sredu i veoma toplo. U četvrtak postepeno povećanje oblačnosti, najpre na severu i zapadu, krajem dana moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Od petka promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak 28. jun 2021.

Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

AMSS: Najopterećeniji auto-putevi

Sezona godišnjih odmora je počela, a s obzirom da se Srbija nalazi na tranzitnom putu, pojačanom intezitetu saobraćaja doprinosi veći broj stranih državljanja koji prolaze kroz našu zemlju.

Najopterećeniji su auto-putevi, ali i putevi koji vode ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Vozačima se savetuje oprezna vožnja na deonicama gde se izvode radovi na putevima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima graničnih prelaza. Na teretnim terminalima kamioni na prelazu Kelebija na izlazu čekaju dva sata, na Horgošu i Šidu sat i po, dok na prelazu Batrovci čekaju sat vremena.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I, kao i na putu Zaječar – Paraćin u zoni tunela „Grza“.

Dodaj komentar