Društvo Politika

SSP: Trenutno se ulaže u par sela, uglavnom po ortačkoj liniji

rpt

GrO SSP Zaječar je ovih dana u više navrata upozoravao aktuelnu vlast na sve probleme koje imaju zaposleni u Javnim preduzećima, navodi se u saopštenju SSP Zaječar.

Prema njihovim navodima ovih dana je još jedna radnica JKP Vodovod dobila otkaz i da VD direktor kome je i taj status istekao prošle godine nastavlja da „trenira“ strogoću prema svima koji se kao svedoci pojave na sudskim postupcima protiv njega.

„Sadašnjem Vučićevom političkom „pastorku“ Ničiću, ne pada na pamet da ispoštuje konkurs koji je davnih dana raspisan! Biće interesantno pogledati ovogodišnji saldo JKP Vodovod na kraju godine! Problemi u opštini ovim nisu završeni. Meštani sela Mali Izvor se susreću sa još većim i dugoročno gledano katastrofalnim potezima sadašnje vlasti. Kamenolom koji se planira na samo kilometar od prvih kuća u ovom Timočkom selu je podigao sve na noge. Svi su sa pravom ljuti i zabrinuti zbog insistiranja gradske vlasti na lokaciji za kamenolom. Zbor ljudi organizovan u znak protesta je odmah okarakterisan kao opozicioni i svi koji su u njemu učestvovali su odmah žigosani. Razna udruženja za zaštitu prirode su reagovala i uputila zahtev za povlačenje takvog projekta. Naravno da lokalni šerif ne reaguje. To je njegov već poznati manir“.– ističu iz SSP-a.

Iz GrO SSP navode da po ko zna koji put upozoravaju da sa ovom kako oni kažu kriminalnom grupacijom u formi stranke nema razgovora i da je jedini način da se spreči propadanje opštine i države smena ovog režima.

„Javno smo dali obećanje da će svi koji surovo gaze zakon i pljačkaju ovaj narod odgovarati odmah po razrešenju sa funkcija. Briga o selu i seljacima kojom su puna usta vladajućoj vrhuški,ogleda se i u slikama koje smo prikazali o stanju škola na selu. Poljski wc, uništena kuća, grejanje na drva, su deo ambijenta u kome rastu i uče deca na selu Domovi kulture, mesne kancelarije koje su sagrađene ili obnovljene su u službi samo stranačkih aktivista. Sve ono što je seljaku bitno za život, ova vlast je zaboravila da ispuni. Putevi su loši, vodosnabdevanje je u stalnom problemu, nema grejanja u školama, plasman za proizvode nije siguran ,stočni fond pada,pomoć po hektaru zemlje je pala na 4000,00, skupo gorivo, ulična rasveta je slaba. Trenutno se ulaže u par sela,uglavnom po ortačkoj liniji. Za sve ostale predviđeno je potkupljivanje pred izbore i to je sve“.- kažu oni.

Jedna od tema kojom je Boško Ničić pokušao da zainteresuje građane je proslava Nove godine na Trgu oslobođenja dodaju oni.

„Fešta u „pinkovom“ stilu, koja se očekuje će verovatno biti donirana iz sredstava koja daju već poznati „prijatelji grada“! Te i takve „prijatelje“ smo u nekoliko navrata prozvali zbog netransparentosti njihovog poslovnog aranžmana sa Boško Ničićem. To je samo još jedan dokaz privatizovanja privrede od strane aktuelne vlasti! Ko god se usudi da pomene tajne dogovore između pojedinih gradskih firmi i gradonačelnika odmah biva satanizovan na sve načine. Za par stotina dinara, malo slatkiša i uz neku igračku svi ćemo biti srećni te noći!Ono što ostaje kao pitanje je šta ćemo 03 01 2022 godine? Stav GrO SSP ZAJEČAR je da se narodu na vreme mora reći sve po cenu trenutnog nezadovoljstva .Smatramo da u vreme pandemije korona virusom ne treba organizovati masovne skupove. Veliki broj naših sugrađana je preminuo u protekloj godini od ove opake bolesti. Nije ni mesto ni vreme za ovakve Proslave!“- ističu iz SSP-a.

Oni takođe kažu da je ekonomska situacija sve teža i malo skromnosti nije na odmet. Svaki stanovnik naše opštine treba da se zapita kuda srljamo kao društvo!

„Naredna godina je presudna! Moramo smoći snage da oborimo ovaj bahati, kriminalni, neofašistički režim. U nadi da će nam naredna Nova godina doneti na vlast ljude sposobne da se odupru iskušenjima koje ista donosi, želimo svim stanovnicima opštine Zaječar sretne Novogodišnje praznike i dobro zdravlje!“ stoji u saopštenju SSP-a Zaječar.

Dodaj komentar