Politika

SSP: Pozivamo građane na protest protiv diktatorskog režima, imamo pravo na građansku neposlušnost

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
rpt

Grad Zaječar su u petak 26.11 2021 godine posetili predsednik SSP-a Dragan Đilas i njegovi najbliži saradnici Marinika Tepić, Borko Stefanović, Dejan Bulatović i Velibor Pavlović .Činjenica da je Zaječar posetila delegacija na najvišem nivou dovoljno govori koliki značaj se pridaje našem odboru i našem kraju. Predsednik GrO je obavestio sagovornike sa kojim problemima se suočava ovaj deo Srbije. Nekvalitetna infrastruktura, uništeni privredni potencijali, veliki broj nezapošljenih, još veći broj iseljenih, partiokratsko zapošljavanje, razorena poljoprivredna proizvodnja, kriminalna gradska vlast su samo deo problema koji su izneti u dvočasovnom razgovoru sa stranačkim i vanstranačkim prijateljima – saopštavaju iz GO SSP-a.

„Ovih dana smo svedoci jednog naplašenog režima koji u strahu od gubitka vlasti pribegava klasičnom nacističkom prebijanju demonstranata u Šapcu i drugim gradovima države. Crveno-crna koalicija se manirima devedesetih obračunavala sa svojim neistomišljenicima. Paralelno sa time gradonačelnik Zaječara ohrabren novom funkcijom  u SNS-u izneo je čitav niz pretnji upućenih opozicionim liderima u Skupštini grada. Ista ta SNS većina u tri dana dva puta donosi potpuno različite odluke o pomoći porodiljama. U isto vreme njihov šef A.Vučić donosi mere protiv bele kuge finansirajući nepolaganje ispita na fakultetu.

Ova vlast je potpuno izgubila kompas. U paničnom strahu počinju da prave pogubne poteze i po njih i po čitavu zajednicu. Stranka slobode i pravde osuđuje ovo diletantsko i neodgovorno vođenje grada i države. Osuđujemo ostrašćeno ponašanje vd direktora JKP VODOVOD Nikole Šarčavića. Ovih dana je još jedna žena M.J. ostala bez posla. Ova vrsta diskriminacije i mobinga nad ženama graniči se sa ludilom. Radikali preobučeni u demokratsko odelo deluju kao slon u staklarskoj radnji. Iza sebe ostavljaju pustoš.

Pozivamo sve građane Zaječara da se pridruže protestima protiv ovog režima u subotu u 14h. Pozivamo sve naše simpatizere da uzmu učešće u tim protestima. Pozivamo vlast da spusti tenzije koje su toliko narasle da prete ozbiljnim građanskim sukobima. Izbori se dobijaju olovkom, a ne silom policije. Mi se ne bojimo fer i poštenih izbora jer ćemo na njima pobediti. Narod ima po Ustavu pravo na građansku neposlušnost zbog vaše diktatorske vladavine. Ostalo je samo da nas mučite u vašim kazamatima. Sve ostalo ste nam već uradili. Takva vlast je neodrživa i mi ćemo vas pobediti i pred nezavisnim sudovima bićete optuženi za kriminal i nasilje“, saopštavaju iz SSP-a.

Dodaj komentar