Društvo

Srpska Nova godina u Zaječaru: Folklor, trubači, koncert Mire Škorić

foto: preuzeto sa sajta grada Zaječara / zajecar.info
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru, grad Zaječar će u petak 13. januara organizovati bogat program na Trgu oslobođenja.

U popodnevnim satima, tačnije od 14h planirano je takmičenje ekipa seoskih mesnih zajednica u pripremi svadbarskih sarmi na gradskom trgu.

Zatim će biti održan Novogodišnji festival folklora, u kome će nastupiti 12 seoskih i gradskih kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara a početak je planiran za 19:15 časova

Od 22.30 nastupiće Mira Škorić, a zatim će biti održan koncert trubača „Zlatne trube“ iz Knjaževca.

U toku proslave, posetiocima i publici biće posluženo kuvano vino sa karanfilićem, koje će pripremiti i služiti odred izviđača „Đorđe Simeonović” iz Zaječara.

2 komentara

  • koji kreten je ovo dozvolio?sigurno ciganin…sve daju pare u humanitarne svrhe a on???ciganin ostaje ciganin. a ima se i odakle.poskupeo grejan je za 60 % pa se nafatirao.(niej 50 kao sto kaze. i jeste ali bez pdv).sada jos da uzme i neki evric od propale pevaljke.al tu su negde.

  • verovatno je sinoc bilo bar sto hiljada posetilaca velelepnog doceka.tzv pevaljka skorićka mogla je bar jednom recju da pozdravi alkoholicare koji su se skupili tu zbog rakije i vina.a i velikomucenika boska koji nije udostojio svoje glasace ni da se pojavi.a vazno je da je za iznenadjenj veceri ..vatromet iskesirao nekoliko hiljada evrica. i da je najbolje spremanje kotlica..naravno da je pobedio neli nikolic..a ko bi drugi??? kao i da je voditeljica ,naravno, gle cuda..gogickina cerka!!! i sada narode izlazi i glasaj za „nase“ !!! sram vas bilo !!!

Dodaj komentar