Društvo

Srednjoškolci od ponedeljka ponovo na onlajn nastavi

U čak 40 opština u Srbiji, među kojima je i Zaječar, srednje škole od ponedeljka 13. septembra prelaze na treći model nastave (online nastava), a učenici 7. i 8. razreda pohađaće nastavu po drugom modelu (kombinovana nastava).

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu mišljenja Kriznog štaba donelo je odluku da se u čak 40 opština u našoj zemlji nastava u srednjim školama prebaci u potpunosti na online model, dok će u ovim opštinama učenici 7. i 8. razreda nastavu pohađati kombinovano.

Kombinovani model podrazumeva da se proces nastave organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Evo i spiska svih opština u kojima će doći do promene modela nastave:

Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Dodaj komentar