Društvo

Srbi i Rusi počinju izgradnju Teslinog tornja na Rtnju!?

rtanj
foto: radiomagnum.rs

-Srbi i Rusi počinju izgradnju Teslinog tornja na planini Rtanj, bez velike pompe najavljeno je juce u Boru.

Brojni svetski naučnici poslednjih godina istražuju neobično magnetno polje ove planine, kao i neobična strujanja energije koja se ne može naučno objasniti. Javila se i nova teorija da je Rtanj – piramida! I to ne bilo kakva, već jedna od najstarijih na planeti, sa jasnim proporcijama, istim kao i egipatske piramide.

Decenijama se sumnja da Srbi poseduju Tesline nacrte pomoću kojih je moguće izgraditi čak i najsmrtonosnija oružja na planeti, ali i ostvariti Tesline tvrdnje o bežičnom prenosu energije, koju je moguće ostvariti upravo pomoću Teslinog tornja.

Juče su u Boru predstavnici beogradskog Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle održali predavanje na temu “Projekat Rtanj” i obelodanili da će na Rtnju, na imanju koje je već kupljeno, u saradnji sa ruskim naučnicima formirati istraživački centar i izgraditi Teslin toranj!

Projekat Rtanj predstavljen je u velikoj sali Opštine Bor.

Prema rečima direktorke Medjunarodnog centra za istraživanje nasledja Nikole Tesle, Milke Kresoje u planu je da se na Rtnju, na površini od pet hektara, koja je već otkupljena, osnuje medjunarodni istraživački centar i naselje „Nikola Tesla“ koji bi se prvenstveno bavio radovima baziranim na idejama Nikole Tesle.
„Već nekoliko godina dolazimo i radimo razna istraživanja ovde na Rtnju. U planu je da se izgradi Medjunarodni istraživački centar i naselje „Nikola Tesla“. To će zapravo biti priča o Nikoli Tesli, od kopije njegove kuće u Smiljanu do male crkvice gde je on živeo i radio. Ovim projektom ćemo sigurno prezentovati svetu jednu drugačiju Srbiju, kakvu mnogi ne poznaju“, rekla je Kresoja.

Spasoje Vlajić, iz Medjunarodnog istraživačkog centra siguran je da će Rtanj u budućnosti postati centar okupljanja naučnika.
-Radimo na projektu koji će prezentovati stvari koje će, slobodno mogu reći, začuditi svet. Verujem da će Rtanj, izgradnjom ovakvog jednog centra sigurno postati stecište okupljanja naučnika iz celog sveta, kaže Vlajić.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar