fbpx

Sprečen pokušaj krijumčarenja 64 migranta

Preporuka:

Izložba fotografija „Pravoslavlje“ Zaječarcima na dar (FOTO)

U susret obeležavanju Sretenja - slave Timočke eparhije i  povodom proslave osam vekova od sticanja autokefalnosti srpske crkve u...

Pet načina kako da zaposlite i zadržite briljantne mlade ljude

Danas se od kompanija očekuje da budu „friendly“ u mnogo čemu. Da imaju user-friendly proizvode, mobile-friendly sajtove, family-friendly poslovanje......

Polaganje venaca za Dan državnosti u Zaječaru

Građani Srbijе u subotu, 15. februara proslavljaju Dan državnosti, u spomеn na dan kada jе na zboru u Orašcu...
- Reklama -

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP, u saradnji sa policijskim upravama iz Zaječara, Pirota i Vranja, u poslednja dva dana, uhvatile su jednu osobu, dok se za tri još uvek traga.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, oni su pokušali da ilegalno prokrijumčare 64 migranta.

U okolini sela Krupac uhvaćen je V.M. (35) iz Pirota koji je u automobilu „audi A6″ pirotskih registarskih oznaka pokušao da preveze 14 migranata iz Iraka. Krijumčaru je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. U drugom automobilu marke „rover“ otkrivena je grupa od 10 migranata, dok je vozač pobegao.

U okolini Knjaževca otkrivena je grupa od 30 migranata u kombi vozilu marke „fiat ducato“, dok je u okolini Vladičinog Hana u automobilu marke „alfa romeo“ otkrivena grupa od 13 migranata iz Avganistana, dok je vozač pobegao nakon pokušaja proboja punkta Zajedničkih snaga.

Od početka angažovanja Zajedničkih snaga do danas, Vojska Srbija i MUP su otkrili 11.341 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu. Najveći broj od njih je odustao po uočavanju zajedničkih snaga vojske i policije, dok je 1.129 migranata koji su otkriveni u dubini teritorije ili zajedno sa krijumčarima, prevezeni u prihvatne centre.

U više akcija, do sada je uhvaćeno 57 krijumčara, dok se za 11 i dalje traga.

Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 900 migranata. Među krijumčarima, najviše je državljana Republike Srbije, njih 42, dok je 15 stranaca, osam iz Bugarske, četiri iz Pakistana i tri iz Avganistana. Među migrantima koji su zatečeni zajedno sa krijumčarima najviše je iz Avganistana, njih 538, 144 je iz Sirije, 120 iz Iraka, 102 iz Pakistana i ostali, stoji u saopštenju.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: