fbpx
Društvo

Specijalna bolnica „Gamzigrad“ obeležava krsnu slavu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ obeležava 41. rođendan i krsnu slavu.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji  proslaviće 41. godišnjicu rada i krsnu slavu, Vavedenje Presvete Bogorodice.

Obred rezanja slavskog kolača zakazan je za 12 sati u sredu 4. decembra.

O Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“…

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ počela je sa radom 1978 i to na samoj obali Crnog Timoka, na prirodnim izvorima termo-mineralne vode čija je temperatura 42º C sa dubine od 303 m.

Ova bolnica je specijalizovana za rehabilitaciju oboljenja perifernih krvnih sudova (organski poremećaji arterijsjih krvnih sudova, funkcionalni poremećaji arterijskih krvnih sudova, oboljenja perifernih venskih krvnih sudova, oboljenja limfnog sistema) i vibracionu bolest. Vrše opštu rehabilitaciju (bolesti vezivnog tkiva, zglobni oblici reumatizma, vanzglkobni obllici reumatizma, ortopedske bolesti i posttraumatska stanja, anomalije dečjeg uzrasta, neurološka oboljenja, ginekološka oboljenja).

U Specijalnoj bolnici postoje dva zatvorena bazena sa termomineralnom vodom (veliki za odrasle i mali za decu). Specijalna bolnica primenjuje i elektroterapiju najsavremenijim aparatima. Posebno je zastupljena dijagnostika i ispitivanje funkcije perifernog krtvotoka, srca, pluća i perifernih nerava i mišića.

 

Dodaj komentar