Društvo

ŠOKANTNO!!!! Privatniku izdali tuđu kapelu „da ne bi virile ruke i noge preminulih“!

bolnica zaječar

Zdravstveni centar “Zaječar” završio je na sudu jer je prethodnih šest godina inkasirao 1,8 miliona dinara od izdavanja kapele koja pripada Direkciji za imovinu Srbije privatnom pogrebnom preduzeću “Venac 2”.

Kako objašnjava naš izvor iz ZC “Zaječar”, Direkcija je tu zdravstvenu ustanovu tužila pre četiri godine i dobila je na sudu, ali se ništa do danas nije promenilo.

– Naš zdravstveni centar i sada ubira prihod od iznajmljivanja kapele istom pogrebnom preduzeću. Zbog toga je ponovo pokrenuta istraga. Naime, prvo je 2009. godine potpisan ugovor između naše ustanove i pogrebnog preduzeća “Venac 2” na pet godina. Mesečna zakupnina iznosila je 20.000 plus 5.000 paušalno za struju. Taj ugovor obnavljan je aneksima do danas. Iako je sud naložio njegovo raskidanje, to dosad nije učinjeno – priča on.

stovremeno, izvor “Alo!” iz istrage potvrđuje navode našeg izvora iz ZC “Zaječar” i kaže da je Direkcija još 2011. godine dobila ZC “Zaječar” na sudu jer je bez njihovog znanja trećem pravnom listu izdavala kapelu.

– Policija je došla do saznanja da postoje elementi krivičnog dela i predmet poslala tužilaštvu koje treba da odluči šta dalje – kaže on.

S druge strane, dr Stanislav Tadić, direktor ZC “Zaječar”, upitan za ovaj slučaj, kaže za “Alo!” da “Venac 2” i dalje radi u toj kapeli.

– Ja sam sve to nasledio. Nisam bio direktor kada je ugovor potpisan. Dobro je što se voze pacijenti u kombiju. Mnogo bolje nego kada su ih bolničari vozili kroz krug bolnice. Virile su ruke, noge. Vrlo je ružno to izgledalo. Vlasnik “Venca 2” uložio je dosta novca u tu kapelu. Što se tiče pravnog dela, o tome ništa ne znam. Moja pravna služba to vodi s MUP-om i tužilaštvom. Mislim da je problem bio s Direkcijom koja je trebalo da da neku dozvolu. A i zakupnina je 25.000 dinara, što nisu neke pare – navodi on.
Na pitanje da li će raskinuti taj ugovor, on kaže: “Pravna služba zadužena je za taj deo posla!”

Šta piše u ugovoru!

U “spornom” ugovoru između ZC “Zaječar” i “Venca 2”, do koga je “Alo!” došao, piše da STR “Venac 2” ima obaveze da preuzima pokojnika odmah po pozivu s odeljenja i doprema ga do kapele, čuva ga na zahtev rodbine, i to u prvih 24 sata besplatno, održava higijenu u kapeli i oko nje, prodaje pogrebnu opremu isključivo putem kataloga, van bolničkog kruga. Takođe, “Venac 2” obavezuje se ugovorom da o svom trošku opremi kapelu novim stolovima, rafovima za rashladnu komoru, da održava higijenu i radi dezinfekciju obdukcione sale i održava rashladne uređaje. Mesečna zakupnina je 20.000 dinara plus PDV i 5.000 paušalno za struju po ceni Elektrodistribucije. Ugovor je zaključen na pet godina.

Ministarstvo zdravlja: Da se sve to ispita!

U Ministarstvu zdravlja kažu za “Alo!” da dosad nisu upoznati s tim šta se dešava u ZC “Zaječar”. – Po zakonu, sve zdravstvene ustanove moraju da imaju kapele iz razumljivih razloga. S druge strane, što se tiče konkretnog slučaja, dajemo punu podršku državnim organima da se sve ispita i ustanovi eventualna odgovornost za tu situaciju – poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Izvor: alo.rs

3 komentara

  • dokle će ovaj lopov tadić d kroji sudbinu bolnice.da nocu radi na skeneru i uzima pare ljudima a da prica kako skener ne radi.pogledajte kako je tamo svetlo nocu stalno upaljeno.pitajte sestre,radnike.sramota.i niko da ne stane na put ovom ološu.a uvlacio se u d…i mirkovicu.svakodnevno.sada ce sledecem..pa sledecem.majstor je za lizanje.a ko zna koliko je para uzelo i lopovu iz venca..zajedno su oni u svemu.ne sumljam.a ovamo počinje da se ogradjuje čim je gusto.a po običaju sve je nasledio.izgleda i bolnicu i kapelu.obično djubre…

  • Hahahaaaa, besplatno prva 24h? Hahahaaaaa koga bre lazu??? Dovoljno je da im pokojnik udje u kapelu i traze 5000 do 8000… Sramotaaa!!! Ne moze covek ni da umre od lopova!

  • Imaju oni jako dobru podrsku suda i policije,zato sve to i rade,inace bi do sad obojica bili u gencicevu vilu

Dodaj komentar