Društvo

ŠOKANTNO! Gradonačelnik Ničić tvrdi da je polovina zaječarskih arterskih česma zagađena fekalnim bakterijama! (VIDEO)

česme u zaječaru
foto: zamedia.rs

Na poslednjoj sednici Gradskog veća održanoj u utorak, 7.novembra, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izjavio je da je polovina zaječarskih arteskih česama zagađena bakterijama fekalnog porekla.

Imajuću u vidu činjenicu da vodu sa arteskih česama svakodnevno za piće i pripremanje hrane koristi na hiljade ljudi, kolege “T1” televizije zatražili su od direktora zaječarskog “Vodovoda” Marka Paunovića pojašnjenje, na šta je on odgovorio sledeće:

” Rezultati svih do sada odrađenih analiza i eksternih analiza koje radi Zavod za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, kao i internih analiza koje rade pogonske laboratorije JKP “Vodovod” Zaječar ne ukazuju na prisustvo bakterija fekalnog porekla u vodi sa arterskih česama u Zaječaru.

U prethodne četiri godine se možda u par slučajeva pokazalo na prvim analizama da postoji prisustvo takvih vrsta bakterija, međutim odmah nakon detaljnijeg ponavljanja tih analiza ustanovljeno je da su to ustvari bila neka sekundarna zagađenja i da uopšte ne potiču iz vode”, istakao je Paunović za “T1”.

Direktor Paunović je najavio da će 23. i 24. novembra biti sprovedeno redovno uzorkovanje vode sa svih česama na javnim površinama u gradu, tako da će nakon toga stići i validne potvrde o kvalitetu vode za piće u gradu na Timoku.

Nakon dobijanja odgovora od direktora “Vodovoda” novinari “T1” televizije zatražili su odgovor od gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, na osnovu kojih saznanja je u javnost izneo uznemirujuće tvrdnje da je polovina česama u Zaječaru zagađena bakterijama fekalnog porekla.

” Iz GU Zaječar nam je odgovoreno da je gradonačelnik službeno odsutan i da će mu preneti naš zahtev čim se bude vratio”, navode iz “T1” televizije.

Inače, ovo nije prva zbujunjuća izjava gradonačelnika Ničića o zaječarskim arteskim česmama.

On je u junu izjavio da su česme u Zaječaru počele da presušuju zbog Zaječarske pivare koja artesku vodu koristi u proizvodnom procesu.

Ni tada Ničić nije dao izvor svojih saznanja, ali je ubrzo nakon toga krajem jula ove godine, nakon sastanka sa tadašnjim direktorom “Haineken Srbija” g-dinom Aleksandrosom Danilidisom najavio da će GU Zaječar i Pivara izraditi zajedničko istraživanje-studiju koja bi trebalo da utvrdi uticaj kompanije “Haineken” na arteske česme, kao i uzroke presušivanja pojedinih česama.

Do realizacije najavljenog istraživanja do danas nije došlo.

izvor: zamedia


Celokupan tekst možete pročitati OVDE!


Pogledajte izjavu gradonačelnika Boška Ničića da su česme u Zaječaru zagađene fekalnim bakterijama:

2 komentara

  • pa valjda čovek zna..kako smeta da sumljate..pa on je mentol gradonačelnik..hej..jel znate vi sta je to…vrh brate vrh…

  • jutros sam ustao a napoljuse ne vidi nista od zagadjenja.lozenja.a nas mentol trazi da grejanje poskupi!!!posto sam jedan od onih 20% privilegovanih za grejanje potam svevišnjeg mentol gradonačelnika kolik će on nama da platiti sto nas zagadjuje tarabama,cipelama i ko zna čime sve loži?usmredimo se kada dodjemo kući od dima.ali njemu je sve jedno jer se i ne kupa a trazi da voda poskupi sto posto.a vi glasajte zaječarci..samo napred..ovce treba da stoje u redu.pa i za glasanje.

Dodaj komentar