Društvo Izdvajamo

Siniša Mali: Za jednokratnu pomoć od 100 evra prijavlo se 6,2 miliona građana, prijava do večeras

foto: N1 Srbija / printscreen

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se do sada za budžetsku pomoć od 100 evra prijavilo više od 6,2 miliona građana i dodao da oni koji se nisu priavili, to mogu da učine do večeras.

“Prezadovoljan sam. Broj ljudi pokazuje kako smo pogodili meru koja je građanima neophodna. Pokazali smo da imamo novac, da smo stabilni i da smanjujemo negativne posledice epidemije koronavirusa”, rekao je Siniša Mali za TV Prva.

Građanima koji se danas budu prijavli za taj budžetski novac namenjen za lakše prevazilaženje epidemije koronavirusa, biće isplaćen u ponedeljak.

Ministar je naveo da je država isplatila i drugu od tri minimalne zarade za više od milion radnika zaposlenih u 235.000 preduzeća.

“Na pravi način podržavamo našu privredu, da se zahukta i krene da radi”, rekao je Siniša Mali.

Naglasio je da je “velika stvar” što je u Srbiji od početka epidemije u martu broj zaposlenih građana veći za više od 6.000. Ocenio je da je do toga došlo zbog mera Vlade Srbije, kao i zbog poslova poput dostave hrane koji su prošireni zbog vanrednog stanja.

Najavio je da će u narednih par dana izaći u javnost sa više od 20 dodatnih mera podsticaja za zapošljavanje u Srbiji, koje će se odnositi na građane koji su ostali bez posla, nisu imali zaposlenje ni pre epidemije ili su, pak, došli iz inostranstva.

Tim merama, prema njegovim rečima, biće zaokružen paket ekonomskih mera uvedenih zbog epidemije koronavirusa.

izvor: insajder.net

Dodaj komentar