fbpx

Sindikati prosvete traže veće plate

Preporuka:

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili oboje?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara...

Odbojkašice gostuju u Majdanpeku u 11. kolu

Ženska ekipa OK Zaječara gostovaće za vikend ekipi Majdanpeka u okviru 11. kola odbojkaške Druge lige "Istok". U 11. kolu...

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

Za promovisanje koncerta "Promo Gitarijada" koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona...
- Reklama -

Reprezentativni sindikati u obrazovanju uputili su zahtev Vladi Srbije za hitnu korekciju koeficijenata na osnovu kojih se izračunavaju plate, prenosi mediji.

Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost” i Sindikat radnika u prosveti traže izmenu koeficijenata zaposlenih od drugog do šestog stepena stručnosti, izjednačavanje cene rada za sve zaposlene u obrazovanju, kao i isplatu novogodišnjih nagrada u skladu s posebnim kolektivnim ugovorima. Zatražena je i izgradnja stanova pod povoljnijim uslovima za zaposlene u obrazovanju, objavila je „Politika“.

U obrazloženju potpisnici ovih zahteva navode da su plate zaposlenih od drugog do šestog stepena na nivou minimalca, a da je cena rada u visokom obrazovanju i studentskom standardu niža od one u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i u učeničkom standardu, zbog čega traže da one budu izjednačene.

Takođe, tri sindikata podsećaju da je pravo na novogodišnju nagradu garantovano posebnim kolektivnim ugovorima.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: