Društvo

Sezona kupanja na zaječarskom bazenu počinje 1. jula, na dan otvaranja besplatan ulaz

Sezona kupanja na gradskom bazenu na zaječarskoj Kraljevici počinje u sredu, 1. jula, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, saopšteno je danas u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“. Pripreme za prijem posetilaca su završene, a prema rečima nadležnih, zbog epidemije Korona virusa, tokom trajanja kupališne sezone biće primenjene sve adekvatne mere.

Uprkos naporima da sezona kupanja na gradskom bazenu u Zaječaru počne oko 15. juna, kakav je bio slučaj prošle godine, ovogodišnje vremenske prilike nisu bile naklonjene, pa će kapija bazena biti otvorena u sredu, 1. jula, kada će ulaz za sve posetioce biti besplatan. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ležaljke na bazenu biće postavljene na rastojanju od metar i po, nakon korišćenja biće odmah dezinfikovane, a preporuka je, da se nakon izlaska iz vode, drži socijalna distanca od dva metra.

„Pripreme bazena za početak još jedne kupališne sezone polako ulaze u završnicu. Osim uređenja i farbanja školjke velikog i malog bazena, izvršen je remont pumpi za filtriranje vode, kao i rasveta oko, i u samom bazenu. Plato se još uvek uređuje, postavljaju se suncobrani i ležaljke, a njihovo korišćenje je i ove godine besplatno. Ono što je novina, zbog aktuelne epidemiološke situacije, je da će ležaljke biti postavljene na rastojanju od metar i po, dok je, nakon izlaska iz vode, preporuka da se drži socijalna distanca od dva metra“, rekao je Ljubiša Trifunović, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“.

Kao i do sada, za proveru ispravnosti vode biće zadužen Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, koji će jednom u deset dana, vršiti analizu vode.

„I ove godine, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, zaječarski Zavod će pratiti i analizirati ispravnost vode, a sva neophodna hemijska sredstva za tretiranje vode su već nabavljena. Kada je u pitanju bezbednost kupača, o tome će brinuti spasioci koji će biti raspoređeni u dve smene, kako ne bi došlo do neke neželjene situacije“, dodao je Trifunović.

Tokom sezone kupanja, dnevna ulaznica će koštati 150 dinara, nedeljna će iznositi 900, dok je za decu do sedam godina, ulaz besplatan.

Prijave za Školu plivanja počinju od 1. jula, a zainteresovani roditelji decu mogu da prijave na broj telefona 060/1652001. Cena Škole je 3.000 dinara.

izvor: timokodrzavanje.rs

Dodaj komentar