Devojka stara 27 godina koja je u petak, 25. januara u kasnim večernjim satima u Zaječaru udarila kolima u semafor na raskrsnici ulica Trg oslobođenja, Generala Gambete i Hajduk Veljka privedena je od strane pripadnika zaječarske policije i ona se tereti za dva prekršaja: ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i bežanje sa lica mesta udesa.

„Sada je ceo sistem bezbednosti na najprometnijoj raskrisnici u gradu ugrožen“, izjavio je za „Blic“ gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

“ Šteta se procenjuje na pet hiljada evra, a ceo sistem na ovom delu grad je platio 10 puta više“, kazao je Ničić.

Zahvaljujući bezbedonosnima kamerama koje pokrivaju pomenutu raskrsnicu policija je  brzo uspela da identifikuje osobu koje je u petak upravljala autom i izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećen semafor, pa je čitav sistem bezbednosti i saobraćajna signalizacija i dalje u prekidu.

Protiv nje je pokrenut redovni prekršajni postupak, a ona je posle saslušanja puštena da se brani sa slobode.

Nije poznato da li je u momentu upravljanja motornim vozilom lice bilo pod dejstvom alkohola, niti je moguće to utvrditi imajući u vidu da je od momenta izvršenja dela do momenta njegovog pronalaženja proteklo dosta vremena.

Ali je prema pisanju lista „Večernje novosti“ reč o istoj osbi koja je prošle nedelje uz pretnju pištoljom opljačkala menjačnicu „Salaš“.

Evo i snimka sigurnosnih kamera koje je na svom Facebook profilu objavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić:

Ако се питате зашто семафор(и) не раде …Разумем да човек погреши, да се деси то што се деси, да оштетиш или униптиш градску имовину, али да овако хладно и безобзирно побегнеш…е то не разумем !Ово је и одговор онима који се питају “чему видео надзор”.Сада су полиција и тужилаштво на реду !

Gepostet von Boško Ničić am Sonntag, 27. Januar 2019

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here