fbpx
Politika

Sednica skupštine: Odobreno javno zaduženje grada

foto: zajecaronline.com

Na današnjoj sednici usvojen predlog o zaduženju grada Zaječara.

velja-09-11

“Situacija je jako teška i na ovaj način se ne zadužujemo novim kreditom već smanujemo kamatu od 7 % na 3,8 % i samim tim vršimo uštedu od 75 hiljade evra”, naglasio je Ognjenović.

Stefan Zankov govorio je o stanju budžeta grada Zaječara.

zankov-09-11

Očekujem da će do kraja godine prihodna strana budžeta biti milijardu i 400 miliona, i da će moći da se ostvari realizacija budžetaistakao je Zankov.

Opozicija je imala primedbi na ovu odluku i Ivan Joković je istakao da je najveći problem u tome što se ne zna se kod koje banke se vrši reprogram i pod kojim uslovima.

jokovic-09-11

Mi danas nemamo podatke o tome koji trebaju da nas motivišu da glasamo za ili protiv ove odluke. Sve je ovde bitno i grejs period i period otplate i visina kamatne stope, a mi te podatke nemamokaže Jokovic.

Pred početak glasanja na sednici šef odborničke grupe “Zajedno za Zaječar” Ivan Joković je reklamirao povredu poslovnika i nakon toga su odbornici njegove poslaničke grupe “demonstrativno” napustili sednicu skupštine grada.

“Razlog napuštanja je činjenica da odbornicima nisu dostavljeni detalji ugovora o kreditu shodno obavezi koja proizilazi iz poslovnika i zakona”, istakao je Ivan Joković za portal Zaječar online.

Dodaj komentar