fbpx
Politika

SEDNICA NIJE ODRŽANA ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA! Ognjenović i dalje gradonačelnik (VIDEO – FOTO)

Sednica Skupštine grada zakazana za 11. maj u 11.55h nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Pozivu da dodju na sednicu na čijem dnevnom redu je bila samo jedna tačka, predlog za razrešenje gradonačenika, odazvalo se tek 15 odbornika. Osim odbornika opozicije u gradskom parlamentu, u Skupštinskoj sali pojavila su se i četiri odbornika Srpske napredne stranke i jedan nezavisni odbornik.

odbornici

Predsednik odborničke grupe “Zajedno za Zaječar” Ivan Joković-Labud obraćajući se novinarima u Skupštinskoj sali, rekao je da je danas bila prilika da svi koji govore da vlast loše radi iskažu mišljenje i glasaju za smenu gradonačelnika.

ivan joković

“Grupa odbornika Srpske napredne stranke i opozicije je smogla snage i omogućila svima koji govore da ova vlast loše radi, pomoćnicima gradonačelnika, većnicima ali i odbornicima, da danas iskažu svoje mišljenje na najbolji mogući način i da glasaju za smenu gradonačelnika. Zašto to nisu uradili to je pitanje za njih, pretpostavljamo da je bilo i straha i raznih interesa, ali ipak pozivamo sve one, i gradjane molimo da utiču na sve njih, koji govore da ova vlast loše radi, a saradjuju i glasaju za odluke ove vlasti, da na narednoj sednici iskoriste priliku“, ističe Joković.

Stefan Zankov predsednik Skupštine grada smatra da današnji dogadjaj predstavlja političku neozbiljnost kojom je naneta šteta dostojanstvu i ugledu Skupštine grada kao najvišem organu jedne lokalne samouprave.

stefan zankov

„Sve je bilo protivzakonito od trenutka podnošenja zahteva sa predlogom do trenutka kada su sazvali sednicu mimo zakona i poslovnika. Zbog toga nisam učestvovao u tome ni na koji način, ali smo pokazali demokratičnost time što je Skupštinska služba bila na raspolaganju, što nikad ranije niste mogli da vidite u Zaječaru, pa i kada je jedan od potpisnika predsedavao Skupštinom i blokirao aktivnost odbornika.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=”20″] Poklon za verne čitaoce portala!
Portal ZAJEČAR ONLINE te časti! Osvoji poklon vaučer u iznosu od 30 eura!!![/box]

Od trenutka kada je zahtev podnet sa predlogom, on je podnet mimo poslovnika, treba dva dokumenta da budu, a bio je jedan. Zatim je jedanaestoro odbornika povuklo predlog. Predlog više nije imao neophodnih 17 potpisa da bi ušao u Skupštinsku proceduru. Vrh nezakonitih radnji bio je kada je jedan od odbornika sazvao sednicu, zapravo sednicu može da sazove 17 odbornika i to vrlo precizno stoji i u zakonu i u poslovniku“, kaže Zankov.

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović kaže da je legitimno pravo svih odbornika da traže njegovu smenu i ističe da sa tim nema problem.

velimir ognjenovic

„Legitimno pravo svih odbornika je da traže moju smenu. To je njihovo pravo. Ja sam na raspolaganju. Da je danas to završeno, ja bih sada otišao kući. Nikakav problem nemam da me smene, ali to mora biti u zakonskim okvirima i da bude legitimno“, ističe gradonačelnik Ognjenović.

Izjavu za portal Zaječar Online dao je i odbornik Srpske napredne stranke Saša Radulović. On je trenutno rukovodstvo grada okarakterisao kao najgore u zadnjih 20 godina. Poslušajte izjavu u celosti:

1 komentar

  • Ako se razresi Velja, najidealniji kanididat za gradonacelnika je FIRA. Covek pokazao svoje kvalitete.

Dodaj komentar