fbpx

Sedme festivalske večeri, „Zoranov brk“ pripao Andriji Kuzmanoviću (FOTO)

Preporuka:

U Srbiji 160 novoobolelih i još pet preminulih, ukupno 1.060 zaraženih i 28 umrlih

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 160 obolelih od korona virusa i pet novih smrtnih slučajeva,...

Poziv upravnicima zgrada da u zaječarskom vodovodu preuzmu sredstva za dezinfekciju

JKP "Vodovod" Zaječar obaveštava upravnike zgrada da sredstvo za dezinfekciju natrijum hipohlorid mogu preuzeti kod portirnice preduzeća u ulici...

Limun traženiji i znatno skuplji: Moguća nestašica u narednom periodu

Zbog činjenice da u kombinaciji sa sodom bikarbonom i toplom vodom limun možda može biti odličan saveznik u borbi...
- Reklama -

Poslednja takmičarska predstava ovogodišnjih 28. „Dana Zorana Radmilovića“ U Zaječaru, bila je „Osama – kasaba u Njujorku“ Zvezdara teatra. „Zoranov brk“ pripao je glumcu Andriji Kuzmanoviću.

U predstavi se radi o generaciji, koja je bezbrižno odrastanje u Jugoslaviji zamenila ratom i emigracijom.

FOTO: zajecaronline.com

Ekipa mladih glumaca predvođena Andrijom Кuzmanovićem, donela je energiju na scenu. Glumačka ekipa je u potpunosti opravdala rizičnu podelu bez velikih zvezda reditelja Darka Bajića.

Uostalom to potvrđuju i dosadašnje nagrade koje je „Osama – kasaba u Njujorku“ dobila. Andrija Кuzmanović, koji je bio izvanredan, već je dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u sezoni 2017/2018, Belgrade Edt Culture blog; Gran pri za najbolju mušku ulogu na 35. Susretima pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine 2018. u Brčkom. Najbolji je glumac 14. Međunarodnog festivala pozorišta „Zlatna vila“, u Prijedoru ove godine.

FOTO: zajecaronline.com

Ovim nagradama, Kuzmanović je dodao i „Zoranov brk“, za glumca večeri na 28. „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

„Imam jednu teoriju, da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš, bio živ ili više nije među nama. To je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još uvek nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu“, kazao je po dobijanju svog prvog „Zoranovog brka“ Andrija Кuzmanović.

Andrija Кuzmanović, glumac i dobitnik „Zoranovog brka“; FOTO: zajecaronline.com

O ulozi koju je ostvario u predstavi „Osama – kasaba u Njujorku”, Кuzmanović kaže:

„Već neko vreme mogu da igram samo stvari koje volim. Mislim da su ljudi kod nas u zemlji Srbiji, pogotovo mlađi glumci, prinuđeni da nekad rade zbog toga da bi ih i dalje zvali ili da bi zaradili neke pare. Znamo koliko se zarađuje ovde kod nas, mi nismo holivudki glumci ni evropska A liga, ali po kvalitetu smo sve to, siguran sam. Mislim da nemaju neki luksuz da igraju samo ono što vole. Ovo je definitivno jedna od uloga u kojoj uživam i koliko god bio umoran i dolazio sa snimanja ili neke druge predstave ovoj se uvek radujemi kao da igram prvi put“, dodao je Andrija Кuzmanović.

Andrija Кuzmanović, glumac i dobitnik „Zoranovog brka; FOTO: zajecaronline.com

Pored Andrije Kuzmanovića, u ovoj predstavi igraju: Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović, Amar Ćorović. Režija: Darko Bajić. Ova predstava ujedno i zatvorila takmičarski deo festivala.

FOTO: zajecaronline.com

28. Pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“ završava se u petak 25. oktobra 2019. dodelom nagrada za najbolje glumačko ostvarenje kao i za vizuelni identitet „Кrstomir Milovanović“. Biće proglašena i najbolja predstava po izboru publike. Takođe, biće proglašen najbolji glumac na 2. Festivalu malih pozorišnih formi.

Početak svečanosti je u 20 sati, a u čast nagrađenih biće izvedena predstava „Brodolomke“ Кazališta Moruzgva iz Zagreba.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: