fbpx
Hronika

SAZNAJEMO: Zbog primanja mita uhapšen šef Odseka za LER opštine Boljevac, ali i bivši pomoćnik predsednika Opštine

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela davanje mita, primanje mita i falsifikovanje isprave.

Po nalogu tužioca lišeni su slobode bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije Dejan Radenković (45).

On je osumnjičen da je kao izvršni direktor firme „Gasop“ iz Beograda dao 1.000 evra mita Dejanu Gavriloviću (49), šefu Odseka za lokalni ekonomski razvoj opštine Boljevac i predsedniku Komisije za nabavku specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom, inače bivšem pomoćniku predsednika Opštine Boljevac.

 

Oni se terete da su od jula do 18. oktobra ove godine počinili krivična dela tako što su u postupku javne nabavke specijalizovanog vozila za gašenje šumskih požara sa opremom, postupali suprotno Uputstvu za učešće na tenderu u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Bugarske, za šta je bila nadležna opština Boljevac.

Oni su, kako se sumnja, favorizovali ponuđača „Gasop“, koji je 14. septembra 2017. izabran kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, vredne oko 15.000.000 dinara, a za ovu uslugu osumnjičeni Radenković je dao mito od 1.000 evra Gavriloviću, inače nekadašnjem pomoćniku predsednika opštine Boljevac.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Beogradu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

izvor: blic.rs

Dodaj komentar