Društvo

SAZNAJEMO: STARA AUTOBUSKA STANICA U ZAJEČARU ZATVARA SE 30. SEPTEMBRA!

Od kako je krajem marta ove godine u Zaječaru izgrađena nova autobuska stanica privatnog prevoznika „Nikolić prevoz“ krenule su i spekulacije o tome da će stara autobuska stanica u Moravskoj ulici biti zatvorena, a da će zaječarci ubuduće do željene destinacije odlaziti sa novoizgrađene stanice „Nikolić prevoza“ u Hajduk Veljkovoj ulici broj 134.

Obaveštenjem koje je minulih dana osvanulo na sajtu ovog autoprevoznika nagađanja zaječaraca ispostavila su se kao tačna, pa će tako od 30. septembra stara autobuska stanica u Moravskoj ulici broj 1. prestati sa radom, a svi polasci biće prebačeni na novu autobusku stanicu „Nikolić prevoz“ u ulici Hajduk Veljkovoj u Zaječaru.

Sudeći prema komentarima građana OGORČENOST JE VELIKA, jer zbog udaljenosti nove autobuske stanice koja se nalazi na nekoliko kilometara od centra grada, putnici će samo za taksi usluge sada morati da plate skoro onoliko novca koliko im  treba za autobusku kartu u jednom pravcu.

A mnogi su istakli i da je blizina pijace na staroj autobuskoj stanici bila „pogodnost“ da sa dolaskom kući pazare sve što im treba i tako već „natovareni“ o jednom trošku odu kući.

Bilo kako bilo, u staru autobusku stanicu za renoviranje u drugoj polovini prošle godine uloženo je oko 5 MILIONA DINARA.

Tada je na stanici urađena izlolacija, fasada, prostorije su preuređene i okrečene. Ofarbana je ograda, ulaz na peron je modernizovan, nadstrešnica je zamenjena i proširena u delu gde putnici čekaju na polaske.

Na stanici je pre samo godinu dana zamenjena kompletna stolarija, a takozvana kućica koja je nekada bila na samom peronu, premeštena je ispred autobuske stanice, radi bolje funkcionalnosti.

Tako se lakše vršila kontrola karata, kao i evidencija ulaza i izlaza vozila sa autobuske stanice.

Razlog za gašenje stare autobuske stanice za sada nije poznat, iako je rekonstrukcija ovog dela grada, pijace, ali i hale sireva najavljivana nekoliko puta, pa se od nje svaki put odustalo.

I otvaranje javne garaže za BESPLATNO KORIŠĆENJE građanima ostalo je u domenu naučne fantastike, iako je za kupovinu kućice, rampe i propratne opreme ove godine utrošeno nekoliko miliona dinara.

Razlog i objašnjenje za zatvaranje stare autobuske stanice u Zaječaru svakako ćemo potražiti od nadležnih ljudi narednih dana, dok reakcije na ovakav predlog očekujemo i od samih građana Zaječara.

 

3 komentara

  • gde se svevišnji boško sa bulumentom umeša…uhhhh..pa sve oko njega školovani pa nije ni čudno.treba da ih je sramota.uostalom šta čekamo?treba isterati djubre iz dvoriša.

  • Grad nije smeo da dozvoli da je interes privatnog preduzetnika iznad interesa građana! Odakle istom pravo da ukine delatnost stare autobuske stanice? Ko mu je dozvolio da je ukine ili da promeni namenu?

Dodaj komentar