fbpx

SAŠA MIRKOVIĆ: Ovo je slobodna zemlja, može da priča ko šta hoće!

Preporuka:

Oblačno i suvo, za vikend moguća kiša

Dan će obeležiti oblačno i suvo vreme. Temperatura će se kretati u rasponu od -2 do 8 stepeni, duvaće...

Šerbedžija samo za odabrane Zaječarce

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupiće u zaječarskom pozorištu 27. decembra, međutim u večeri muzike i romantičnih stihova uživaće samo...

Hladno sa umerenim mrazem

U Srbiji će danas ujutro biti slab, ponegde i umeren mraz, a po kotlinama i dolinama mestimično magla ili niska...
- Reklama -

Vujadin Milošević i Vladimir Milošević će pravnim sredstvima tražiti da odgovorni za nepravdu koja im je učinjena budu sankcionisani.

Nakon obelodanjivanja afere „glumci otpušteni zbog politike“, koja je uzdrmala Zaječar, ali i Srbiju, Vladan Cerović, v.d. upravnika Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ prvo nije želeo da komentariše tu odluku, a onda je ipak odlučio da iznese stav da su dvojica otpuštenih glumaca- neradnici.

Da podsetimo, glumci zaječarskog pozorišta Vujadin Milošević i Vladan Milošević otpušteni su jer su, kako tvrde, učestvovali na mitingu protiv gradske vlasti i napisali pesmu koja vređa Sašu Mirkovića, predsednika zaječarske skupštine.

„Nekada sam radio sa najboljom rep grupom “187“ i bliski su mi tekstovi rep pesama. Što se otpuštenih glumaca tiče, ako se utvrdi da ih je neko iz obesti ili zbog političkih razloga otpustio, lično ću od Skupštine grada tražiti razrešenje upravnika pozorišta, kao i da se glumci vrate na posao! Inače, tek juče sam imao čast da čujem pesmu i samo mogu da kažem da je ovo slobodna zemlja i svako može da peva i govori šta hoće“, rekao je Saša Mirković za Blic.

Upravnik pozorišta Cerović, koji je na funkciji tri meseca, kaže da je otkaz dobilo četvoro radnika pozorišta, ali rešenja im još nisu uručena.

„Pozorište je od Gradskog veća 21. januara ove godine dobilo uputstvo da broj zaposlenih smanji za 6,5 odsto, a na osnovu uputstva iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Otpuštanje nema nikakve veze sa politikom. Recimo, glumica Jelena Rajić je učestvovala na mitingu opozicije, ali nije dobila otkaz. Druga dvojica nisu ni bili na mitingu. Jednostavno, dvojica glumaca-reprera nisu zadovoljili kriterijume rada, jer su u proseku nedeljno bili svega šest sati na radnom mestu“, tvrdi Cerović.

Izvor: tvbest.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Šerbedžija samo za odabrane Zaječarce

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupiće u zaječarskom pozorištu 27. decembra, međutim u večeri muzike i romantičnih stihova uživaće samo odabrani Zaječarci. Karata za nastup Radeta...

Njuz.net turneja stiže u Zaječar

Nakon velikog uspeha tribina u Kragujevcu i Novom Sadu, Njuzova turneja "Sadašnjost Srbije" stiže u Omladinski centar u Zaječaru. Koliko su mediji danas slobodni, da...

Prva razmena ski opreme u hali na Kraljevici

Tradicionalna razmena ski opreme, prva ove zime, biće organizovana u subotu, 14. decembra u holu Sportske hale na Kraljevici. Razmena će trajati od 11 do...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: