fbpx
Društvo

Saša Mirković: Otvaranje mosta u Kotlujevcu pre roka!?

saša mirković i šipak
foto: tvbest.rs-ilustracija

Predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković obećao je na skupštinskoj sednici održanoj još 9. februara da će most u zaječarskom naselju Kotlujevac biti otvoren na Vidovdan, 28. juna u 14 sati. Most će ipak biti otvoren dan ranije od obećanog roka.

Most preko Crnog Timoka u zaječarskom naselju Kotlujevac mesecima je uzburkavao zaječarsku političku javnost. Opozicija u Zaječaru, totalno neupućena u graditeljske poduhvate ove vrste, nije mogla da prihvati činjenicu da je za savremeni most, prvi ovakve vrste u Srbiji, potrebno i određeno vreme izgradnje. Skeptici su čak prognozirali da most nikada neće biti sagrađen.

Sve nedoumice oko roka završetka velelepnog zdanja koje će krasiti obale Timoka i biti simbol Kotlujevca prekinuo je predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković, obećavši na skupštinskom zasedanju održanom još 9. februara, da će most u Kotlujevcu biti svečano otvoren na Vidovdan, 28. juna.

Isto obećanje Mirković je dao građanima Zaječara u gostovanju na Radiju Magnum 10. februara.

„U razgovoru sa ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture gospođom Zoranom Mihajlović, dogovorili smo da će otvaranje mosta u Kotlujevcu biti na Vidovdan, 28. juna u 14 sati“, rekao je tom prilikom Saša Mirković.

Od tada, u proteklih nekoliko meseci, čelnici grada predsednik Skupštine Saša Mirković i gradonačelnik Velimir Ognjenović, redovno su pratili i obilazili intenzitet i kvalitet izvođenja radova na kotlujevačkom mostu i o tome, preko sredstava javnog informisanja, obaveštavali građanje Zaječara.

Obećanje dato građanima Saša Mirković ne samo da će ispuniti nego će most u Kotlujevcu biti otvoren pre predviđenog roka, u subotu 27. juna u 13 sati.

Most u Kotlujevcu biće savremena, velelepna građevina kakvu dosad u Timočkoj krajini niko nije napravio i prva takve vrste u Srbiji. Ovaj most je veoma bitan za grad Zaječar i čitav region. Pomenuti deo grada će izgradnjom ovog mosta dobiti sasvim novo ruho, obzirom da je most u Kotlujevcu samo početak ozbiljnog uređenja kako naselja Kotlujevac, tako i čitavog grada Zaječara. Mi već uveliko radimo na izgradnji obilaznice oko Zaječara, koja će krenuti od skretanja za Feliks Romulijanu na putu Paraćin – Zaječar i uključiće se na petlju kod fabrike kablova na izlaz prema Negotinu, čime ćemo rasteretiti grad od prolaska teških kamiona koji sada prolaze kroz Zaječar. Ovo su strateški projekti za Zaječar i čitavu Timočku krajinu i imaće dugoročne pozitivne efekte na celokupni razvoj regiona, istakao je predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković.

Izvor: tvbest.rs

1 komentar

Dodaj komentar