Na zvaničnom sajtu grada Zaječara objavljeno je saopštenje koje se odnosi na sve poljoprivredne proizvođače sa teritorije našeg grada o tome da je izašao novi Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava, obnovi registracije kao i o uslovima za prelazak u pasivan status poljoprivrednih gazdinstava.

Iz Gradske uprave Zaječar tim povodom obaveštavaju sve proizvođače da je obnova gazdinstava 2019. godine OBAVEZNA, i da će se upis u registar kao i obnova registracije i promena podataka u registru vršiti u periodu od 1. marta do 30. aprila ove godine.

“ Ministarstvo poljoprivrede će, preko svojih Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, počev od 15. januara pa do 1. marta vršiti edukaciju poljoprivrednih proizvođača vezano za Pravilnik, putem predavanja, tribina, radionica ili putem medija“, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani za ovaj vid edukacija se mogu javiti lično u prostorijama PSSS Zaječar Agroznanje ili u Gradskoj upravi, odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, ili na telefone 019/436-865 (PSSS Zaječar Agroznanje), 019/444-600 lokal 108 ( Gradska uprava Zaječar).

U periodu od 01.03.2019. do 30.04.2019., predstavnici PSSS Zaječar Agroznanje, će pomagati po potrebi poljoprivrednim proizvođačima da popune neophodne obrasce.Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na telefone:

izvor: zajecar.info

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here