fbpx
Društvo

Rusi grade Teslin toranj na Rtnju

Foto: youtube.com

Na Rtnju uskoro počinje gradnja Teslinog tornja i naselja “Nikola Tesla”, prenosi National geographic Srbija. Sve je u fazi projektovanja, a početak gradnje se očekuje na proleće.

Projekat će realizovati ruski Institut za fiziku i tehnologiju i Međunarodni centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle.

Foto: srbijadanas.com

„Kupili smo pet hektara zemlje i nadamo se uskoro svim dozvolama, kako bi počeli na proleće gradnju“, kaže direktorka centra Milka Kresoja, prenosi Sputnjik.

Osim tornja, planiran je i naučno-istraživački centar u kojem će moći da rade svi oni inovatori koji se bave istraživanjem patenata Nikole Tesle. Ovaj kompleks podrazumeva repliku Tesline rodne kuće i replike naselja, sa ciljem da se privuče veliki broj turista.

Prema njenim rečima, izgradnja Teslinog tornja omogućila bi bežični prenos električne energije, što je bio san srpskog naučnika.

„Tesla je takav toranj već izgradio na Long Ajlendu 1901. godine. Verovao je da je toranj samo početak čitavog sistema koji bi mogao isporučivati struju, bez žica, čitavom svetu. Pošto su finansije presušile, Tesla je založio imovinu i na kraju, izgubio sve. Toranj je uništen 1917. godine dinamitom.
Planiramo i da sagradimo jedan od najmodernijih hotela koji bi nosio naziv „Smiljan“ u kojem bi stvari levitirale i gde bi posetioce dočekivala hologramska verzija lika Nikole Tesle“, istakla je Kresoja.

Toranj će biti izgrađen na uzvišenju i tu će ruski naučnici vršiti eksperimente onako kako je Tesla radio.

O RTNJU…

Rtanj je oduvek važio za mističnu planinu. Mnoge legende su ispričane o ovom misterioznom čudu prirode u Timočkoj Krajini.Mitovi o skrivenom blagu u njenoj utrobi, tajne o vanzemaljcima i užarenim kuglama koje je nadleću, priče o pozitivnoj energiji kojom zrači, ali i savršen geometrijski oblik i lekovito bilje koje raste samo na njenim obroncima, čine je zagonetnim delom prirode čije tajne još uvek nisu otkrivene. Brojni podzemni izvori, pećine i jame krase skrivene delove njene unutrašnjosti.

Brojni svetski naučnici poslednjih godina na Rtnju istražuju neobično magnetno polje ove planine, kao i neobična strujanja energije koja se ne može naučno objasniti. Javila se i nova teorija da je Rtanj ustvari najstarija piramida na planeti slična egipatskim piramidama. Kada je, prema kalendaru Maja, trebao nastupiti smak sveta, ljudi su se masovno skrivali na Rtnju koji bi ih, prema verovanju, zaštitio od sudnjeg dana. Decenijama se sumnja da Srbi poseduju Tesline nacrte pomoću kojih je moguće izgraditi čak i najsmrtonosnija oružja na planeti, ali i ostvariti Tesline tvrdnje o bežičnom prenosu energije, koju je moguće ostvariti upravo pomoću Teslinog tornja

Neki od podataka do kojih su naučnici došli jesu da Rtanj emituje energije koje su veoma korisne za ljudsko zdravlje. Takođe, posebnim instrumentom za registraciju bioenergetskih i elektromagnetnih zračenja, došlo se do snimaka koji pokazuju da Šiljak, najviši vrh planine Rtanj uglavnom upija energiju, a mesto Svetilište u podnožju planine, uglavnom zrači. Interesantno je i to da je na pojedinim mestima na planini izmereno daleko veće zračenje nego u urbanim sredinama.Ono što je do sada utvrđeno jeste da Rtanj ima nagib strana identičan onom na piramidi posvećenoj Mesecu u Meksiku, kao i uglove koji se poklapaju sa onima na Keopsovoj piramidi.

Dodaj komentar