Društvo

Raspisan tender za kompletno opremanje novoizgrađenog Dečijeg dispanzera u Zaječaru

Ministarstvo zdravlja raspisalo je tender za kompletno opremanje Dečjeg odeljenja sa dečjom hirurgijom i Dispanzerom za decu Zdravstvenog centra Zaječar.

Vrednost nabavke nije navedena, a na spisku potrebne opreme su, između ostalog, operacioni sto, aparat za anesteziju, elektrohiruška platforma, osam pacijent monitora sa EKG, TA, pulsom, osimetrijom i kapnografijom, ultrazvučni aparat za pregled kukova, kao i onaj za kardiološke preglede, defibrilator, četiri inkubatora za intenzivnu negu dece, dva respiratora…

Tenderom je predviđena i nabavka stolica za pacijente, hirurge, anesteziologe, 30 noćnih ormarića, ormana za instrumente i lekove, paravana, 22 bolesnička kreveta za odrasle, osam za decu i četiri pokretne bebi kolevke.

Osim medicinske opreme, na spisku je i 38 računara, 33 štampača, šest televizora, pet frižidera, 50 garderobnih ormana, 19 metalnih polica, 40 metalnih garderobera, 46 radnih stolica, 35 radnih stolova, čekaonične stolice, fotelje…

Rok za prijavu na tender je 8. mart.

Rekonstrukcija Dečijeg odeljenja nedavno je završena, zajedno sa dogradnjom Dečijeg dispanzera pri ZC Zaječar, ukupne površine preko 3.000 m2.

Najavljeno je i da je u planu izgradnja Gerentološkog centra sa palijativnom negom površine 8.905 m2, rekonstrukcija Doma zdravlja (8.055 m2) sa dogradnjom odeljenja sportske medicine i fizikalne terapije i izgradnja dijagnostičkog centra (magnetna rezonansa, skeneri, mamograf…) površine 906 m2.

Predviđena je i rekonstrukcija i dogradnja Ginekološko-akušerskog odeljenja ukupne površine 2.661 m2 sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa sopstvenim kupatilima.

Izvor: eKapija

Dodaj komentar