Kultura

Raspisan Konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi, do 1. juna 2019.

FOTO: gitarijada.rs

53. Gitarijada biće održana od 27. do 29. juna 2019. u Zaječaru. Tom prilikom Organizacioni odbor Gitrijade raspisao je konkurs za učešće demo bendova na najvećoj rok manifestaciji.

Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade. Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima Konkursa, neće se razmatrati.

Prijave za učešće mogu se podneti najkasnije do 1. juna 2019. a organizator Gitarijade ima pravo produženja roka za prijavu.

Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade.

Od prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor bendova koji će nastupati na Mini Gitarijadama tokom maja i juna meseca 2019. godine. Izbor bendova izvršiće Stručna komisija od tri člana koju će obrazovati suorganizator Gitarijade.

Na Mini Gitarijadama izabraće se 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 27. i 28. juna, dok će se finale održati 29. juna. m

Na jednoj Mini Gitarijadi može biti izabrano više bendova.

Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator Gitarijade.

Više informacija na gitarijada.rs.

Dodaj komentar