Društvo Hronika Izdvajamo

RASKRINKAN BEOGRADSKI DILER I SVODNIK! Evo ko je PRAVI VLASNIK splava “KARTEL” koji je izbegao odgovornost za TRAGIČNO POTAPANJE!

beogradski diler i svodnik
Foto:facebook printscreen:Predrag Drezgic/youtube printscreen/vlad089

RASKRINKAN BEOGRADSKI DILER I SVODNIK!

Beogradski splav “Kartel” potonuo je u noći između subote i nedelje, 24. decembra, 2023.godine.

Preliminarni podaci ukazivali su na to da je splav počeo da tone zbog iznenadnog i naglog neravnomernog opterećenja, s obzirom da su prisutni odjednom prešli na jednu stranu splava kada je izbila tuča.

Kako je došlo do tuče?

O tome šta se dogodilo na splavu, govorio je za medije jedan od mladića koji je bio na splavu i kojeg je, kao i ostale, obezbeđenje izbacilo sa splava.

Žurka je trebalo da traje do nekih pola dva, ali je nekoliko momaka iz obezbeđenja ušlo na splav i krenulo redom da izbacuje ljude, uključujući i mene. Ja sam zamolio da mi kažu razlog, ali samo su mi rekli: „Izađi napolje“. Ja sam izašao kulturno. Posle sam pozvao drugare da im kažem da sam izbačen. Ali je posle desetak minuta veća grupa ljudi počela da izlazi i da se suprotstavlja obezbeđenju. Tada je krenula tuča“.,  ispričao je on.

Tužilaštvo naložilo da se ispita kako je splav “Kartel” potonuo i ko je odgovoran

Prvo osnovno tužilastvo u Beogradu saopštilo je danas da je preduzelo mere kako bi se utvrdili uzroci potonuća splava “Kartel”. Kao i da bi bila rasvetljena tuča koja je prethodila tom incidentu i utvrđena krivična odgovornost.

splav kartel

Foto:Youtube printscreen/vlad089

PODMETNUTO HAPŠENJE, PRAVI VLASNIK IZBEGAO ODGOVORNOST?

Vlasnik potonulog splava “Kartel” i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. I njima je određeno zadržavanje, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Povodom događaja koji se odigrao u noći između 23. i 24. decembra 2023. godine, kada je došlo do potonuća splava “Kartel”, koji se nalazio na reci Savi, ul. Sajamski kej bb, pored restorana „Šest topola“, po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za istraživanje eksplozija, požara i havarija i Odeljenja za uviđajno-operativne poslove utvrdili su identitet četiri lica, odnosno vlasnika i drugih odgovornih lica za koja postoji osnov sumnje da se u njihovim radnjama stiču svi bitni elementi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 3 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika – navode u saopštenju.

Nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja, uvida u raspoloživi video zapis, te na osnovu drugih raspoloživih dokaza izvedenih u dosadašnjem toku predistražnog postupka utvrđeno je da postoji osnov sumnje da se u radnjama Vladimira Mačara, A. E, M. M. i N. B. stiču sva bitna obeležja navedenog krivičnog dela.

– Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje osumnjičenih V. M., A. E, M. M. i N. B. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će osumnjičeni biti saslušani, te će nakon iznošenja njihove odbrane tužilaštvo doneti odluku da li postoji neki od zakonskih osnova da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora – saopšteno je tada.

KO JE STVARNI VLASNIK SPLAVA

Stvarni vlasnik splava “ Kartel” je Predrag Drezgić Drezga. On je kako saznajemo izbegao odgovornost za potapanje splava Kartel tako što je podmetnuo druge ljude da budu odgovorna lica. On je izdao splav gde su deca mogla da stradaju.
Inače poznati beogradski svodnik, diler i vlasnik mesta gde se odvijaju najgore stvari.

Na njegovom fejsbuk profilu i Instagram profilu piše i potvrđuje da je vlasnik splava “Kartel”, kao i “Gradske kafane”.

Na njegovim profilima na društvenim mrežama se vide slike iz noćnih provoda sa mnogim rijaliti učesnicima kao i ljudima iz kriminalnog miljea.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/Redakcija Hype

Dodaj komentar