fbpx
Društvo

Raščivijavanje: Tribina o lokalnoj ekonomiji i privredi u Omladinskom centru

U ponedeljak 29. juna, sa poćetkom u 18 časova, u bašti Omladinskog centra održaće se javna tribina o lokalnoj ekonomiji i privredi, njihovom uticaju na kvalitet života u Zaječaru, kao i o poziciji radnika i sindikata.

Sa kakvim se problemima susreću sindikati i radnici? Da li poslodavci poštuju prava radnika? Kakva prava radnici imaju i kako ih ostvaruju? Kako je zaječarska robna pijaca preseljena na Fejsbuk?

Gosti na tribini biće:
-Dalibor Nikolić, predsednik Sindikata rudnika lignita “Lubnica”,
-Vidimko Tošić,  predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Fabrike kablova
Zaječar,
– Tomislav Petković, predsednik sindikata “Nezavisnost” JKP Vodovod,
– Uglješa Đuričković, osnivač i administrator zaječarske online pijace.

Tribinu vodi i uređuje Danijela Nedeljković.

Za sve koji ne budu bili u mogućnosti da lično prisustvuju tribini, biće dostupan direktan prenos na fejsbuk stranici Omladinskog centra. Svi gledaoci prenosa će moći da postave pitanja gostima.

2 komentara

 • 😃 Uz svo postovanje svih ucesnika,organizatora,pratecih medija; .. NIJEDAN REGION U EVROPI I SVETU se nikada i nigde nije demografski, ekonnomski ,socijalno..ni oporavio ni razvio bez svog SAOBRACAJNOG KORIDORA… 😃
  Pa NECE ni Zajecar, Zajecarski okrug ,Timocka krajina, i citav ovaj region Istocne Srbije (sve i levo i desno sve do Pozarevca) BEZ SVOG TRANSEVROPSKOG (Atlanski okean-Crno more) ,,KORIDORA ZIVOTA,, …
  Bez SVOG ,,ZABRANJENOG KORIDORA,,….😃
  Bez svog TRANSEVROPSKOG Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora) ..koji obuhvata :
  1) TRANSEVROPSKI AUTOPUT (Centralna trasa Pozarevac-Kucevo- teritorija Opstine Majdanpek ,87,5 km ;
  Krak-A: teritorija opstine Majdanpek -Negotin -Granicni prelaz Mokranje, 51,5 km;
  Krak-B : teritorija opstine Majdanpek,-Bor-Nikolicevo-Zajecar -Granicni prelaz Vrska Cuka 69 km ) . 2) TRANSEVROPSKI ZELEZNICKI KORIDOR SA ISTIM TRRANSEVROPSKIM SAOBRACAJNIM SMEROM KAO I NAVEDENI AUTOPUT ( DO CRNOG MORA I STRATESKIH LUKA KONSTANCA U RUMUNIJI I VARNA I BURGAS U BUGARSKOJ )
  3) TRANSEVROPSKI RECNI KORIDOR DUNAV-MAJNA-RAJNA
  Bez ovog ,,ZABRANJENOG KORIDORA,,…..koji na stotine hiljada ljudi u Istocnoj Srbiji zovu ,,KORIDOR ZIVOTA,,..
  i koji VRACA SRBIJU NA CENTRALNU SAOBRACAJNU POZICIJU NA BALKANU I JUGOISTOCNOJ EVROPI…..NE POSTOJI pravi oporavak i razvoj, kao ni demografska, ekonomska, socijalna buducnost celog ovog regiona Istocne Srbije ,Timocke krajine, Zajecarskog okruga ….pa tako ni grada Zajecara…
  I to odliccno zna CELA i saobracajna i multisektorska struka Srbije… 😃 Zato svaki EKONOMSKI ILI SOCIJALNI ILI DEMOGRAFSKI ILI TURISTICKI ILI….
  SKUP U ISTOCNOJ SRBIJI…
  KOJI IGNORISE I GLUVONEM JE ZA POSTOJANJE I ZNACAJ OVOG PROJEKTA …..
  I TRENUTNO ZABRANJENOG KORIDORA….u samom startu je osudjen da bude ISTO ono sto bile i stotine i stotine takvih slicnih skupova u svim proteklim deceninama….😃
  Jer njihove REZULTATE SVI ZNAMO….
  I svakodnevno ih i vidimo i gledamo oko sebe u celom ovom demografski, ekonomski i socijalno katastrofalno URUSENOM I IZDISUCEM POGRANICNOM regionu Istocne Srbije.
  Srdacan pozdrav i srecan rad ucesnicima, organizatorima skupa i.pratecim medijima….
  iz 🚞

 • P.S…a sto se tice NAJSTROZIJE TRENUTNE ZABRANE ovog TRANSEVROPSKOG koridora u Srbiji……. Zainteresovani mogu lako u medijima da JUCERASNJU izjavu predsednika Srbije Vucica datu odmah po povratku iz Brisela….Predsedbni Srbije navodi da mu je u Briselu u sedistu EU receno da SVI GLAVNI GRADOVI BALKANA moraju sto pre biti povezani autoputevima i prugama….Da ce te koridore EU finansirati..itd…itd….
  Lepo juce pise u svim medinima ….ali samo ZA PISMENE…😃
  ..Pa SRBIJA I BEOGRAD VEC IMAJU IZGRADJENE… ILI SE VEC FINANSIRAJU I GRADE …AUTOPUTEVE I ZELENICKE PRUGE KA SVIM GLAVNIM GRADOVIMA BALKANA…DAKLE NE ,,ZAPADNOG BALKANA,,.

  NEGO BALKANA…zar ne…??😃
  Jer to su ,kao sto svi znamo…Atina,Sofija,Tirana,Podgorica,Sarajevo,Zagreb, Lubljana…..I SVI ti autoputevi i.oruge od Beograda ,glavnog grada Srbije ,prema ovim drugim glavnim gradovima Balkana vec postoje ili se uveliko grade i finansiraju.
  😃😃😃 OSIM JEDNOG JEDINOG…😉
  PA NA STA TO ONDA UKAZUJE EU PREDSEDNIKU SRBIJE …NA KOJI KORIDOR U SRBIJIN, KOJI CE SE GRADITI I BITI FINANSIRAN, MISLI EU KADA OVO SAOPSTAVA PREDSEDNIKU SRBIJE…. …Eto za kraj….. toliko o buducnosti ,,ZABRANJENOG KORIDORA,,…😃😃😃 ….Mada je to vec mnogo puta bilo napisano..
  i na ovom kao i na brojnim drugim portalima u Istocnoj Srbiji…Ali posto je bas jucerasnje..najsvezije…
  ..da osvezim i rad skupa…i Zajecarce…A posebno da osvezim… i orosim …VISEGODISNJE GLUVONEME o MS Koridoru Istok … iz gradske uprave Zajecara…😃..
  Da i oni nauce po nesto…
  Ipak su oni vizionari i nosioci razvoja i progresa …😂😂😂😂

Dodaj komentar