Društvo Izdvajamo

Rajačka narodna škola zdravlja dr Petra Paunovića: Čarobna maska protiv Kovida 19

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
FOTO: zajecaronline.com/dr Petar Paunović, učitelj zdravlja

Opet nadrilekarstvo!

„Politika“ koja je probirljiva u objavljivanju vesti, objavi 21. avgusta članak da je pronađena maska, prožeta bakar oksidom koja pruža 99,9% zaštitu od КOVIDA 19. Neka uvozna firma već prima porudžbine na veliko čarobne maske, koja će zameniti sve ostale maske koje su se do sada upotrebljavane. Ona filtrira mkorbe, a bakar ih ubija. Кošta 600 dinara i može se jedna maska nositi dugo. Reč je navodno o patentiranoj tehnologiji, a maska ne može štetiti zdravlju korisnika.

Nastala je prava jagma za ovim maskama, a već je poručuju Srbija, Mađarska, Austrija i Švajcarska. Ako ih poručuje Srbija verovatno će prvi poneti maske članovi Кriznog kovid štaba i politička elita.

Moguće je da se radi o patentiranoj tehnologiji proizvodnje bakar oksida ali za zaštitu vinove loze, voćaka i povrća od biljnih štetočina. Naime, vinogradari, voćari i povrtari znaju da je bakar oskid odlično sredstvo za suzbijanje gljivičnih obolenja vinove loze kao što su plamenjača, pegavost lista i krastavosti plodova jabuke i kovrdžavosti lista kod bresaka, protiv paukova oka i drugih bolesti. Zavisno od slučaja do slučaja ima karencu od 15 do 56 dana. I eto, svemu tome treba dodati, najnovije, da je delotvorna i protiv КOVIDA 19.

U vreme kada na sve strane kolaju priče o vakcinama: ruskim, kineskim, engelskim, na koje treba čekati dugo, dok se izvrše sve kontrole i probe o njihovom zdravotvornom i štetnom dejstvu na dobrovoljcima, čarobna maska sa bakar oskidom će uskoro biti na raspolaganju celom svetu. Videćemo da li će se o svrsishodnosti njene upotetrebe oglasiti Кrizni kovid štab i Svetska zdravstvena organizacija, i naravno antivakseri. Može se dogoditi da uz blagoslov poslednjih čarobna maska pobedi. Pošto se najavljuje da bi sa korona virusom mogli biti zajedno još dve godine, svet bi se pretvorio u civilizaciju maski. Možda je to „novo normalno“ koje se tu i tamo pominje.

U Rajcu, 22. avgusta 2020. godine,
Pripremio: dr Petar Paunović, učitelja zdravlja

Dodaj komentar