Društvo

Radovi u ulici 7.septembar : Ima puta, nema vode, ima vode ,nema puta

Žitelji ulice 7.septembar  u Zaječaru, već mesecima danonoćno imaju smenu radnika Javno komunalnog preduzeća “Vodovod”  i Preduzeća za puteve AD Strabag . Poslednjih meseci meštani su ostajali i bez vode i bez puta . Ulica se po planu rekonstuiše,  ali se još ne zna kada bi radovi trebalo da se završe. Osim sanacije vodovodne mreže, vršila se i zamena starih azbestnih cevi novim cevima, kako bi kvalitet vode bio mnogo bolji.

Zamenu kompletne vodovodne mreže i potpunu rekonstrukcija dela ulice 7. septembar ,u potezu od ulice Ljube Nešića do ulice Timočke Bune u Zaječaru, sa novim trotoarima, svojim saopštenjem najavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, 11.marta. Tada je gradonačelnik istakao i vrednost radova ,nešto više od 13 miliona dinara.

Radovi na sanaciji kolovoza u zaječarskoj ulici 7. septembar, na državnom putu I B reda broj 36, u dužini od 530 metara,  po obaveštenju Puteva Srbije počeli su 28.marta 2022. Tada su Putevi Srbije upozoravali vozače na dodatni oprez. U toku izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, uz eventualne kraće zastoje. Radovi na sanaciji kolovoza planirani su , prema najavama Puteva Srbije, do 30. aprila.

Meštani su u prethodna dva mesecu imali i druge majstore u ulici,  zbog rekonstrukcije ulične vodovodne mreže bilo je i radnika „Vodovoda“. Pored ne završenog puta ,meštani su ostajali i bez vode(5. aprila). Potrošači u ovoj ulici (5.aprila) bili su zamoljeni od strane JKP „Vodovod“ u Zaječaru,  ,da se jave ukoliko žele rekonstrukciju svojih priključaka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Apel je usledio, kako bi se radovi mogli završiti pre kompletne rekonstrukcije ulice.

Radnici Javno komunalnog preduzeća “Vodovod”, u Zaječaru danonoćno su,  od marta radili na rešavanju višedecenijskih problema u vodosnabdevanju šireg centra grada.

Žitelji ovog naselja,  gube strpljenje. Ali, kada bi sve ovo moglo da se privede kraju – još nije poznato.

 

 

Dodaj komentar