fbpx
Neke sjajne priče

Radoje Prvulović (Rade Šljivarac) fudbalska legenda Zaječara

rade šljivarac
radoje prvulović

Radoje Prvulović rođen je u selu Šljivar pored Zaječara 20. septembra 1947. godine. Prve fudbalske korake napravio je sa svojim prijateljima u selu, a zatim sa nepunih 10 godina počeo da igra za petliće Timoka kod trenera Filipa Milojkovića. „Eh bila su to vremena….“ – zagonetno je uzdahnuo Rade.

„Sa 15 godina počeo sam da igram za prvi tim FK Šljivar-a koji je tada igrao opštinsku ligu“- nastavio je Radoje.

Njegove fantastične igre nisu prošle ne zapaženo tako da po sticanju punoletstva on prelazi u FK Radnički Lubnica, a potom kao vrsni strelac prelazi u FK Timok gde ostaje 6 meseci, zato što je u to vreme naporno radio i nije fizički mogao da odgovori uslovima koje je FK Timok zahtevao. Timok je tada bio stabilni Srpskoligaš.

radoje prvulović

radoje prvulović

U daljoj karijeri nizaju se klubovi za koje Radoje igra a to su Kosovo iz Zvezdana, Timok iz Trnavca, Rudar iz Grljana, KTK iz Grlišta da bi svoju više nego dugu i uspešnu karijeru završio kao svi veliki igrači , u klubu iz kojeg je i potekao, FK Šljivar. Poslednju utakmicu za FK Šljivar odigrao je u 62. godini života.

Radoje je kod prijatelja poznat kao Rade „F“ zbog specifičnog držanja ruku kod izvođenja prekida. „Mnogi ga upoređuju sa Dušanom Bajovićem, zbog stasa i stila igre“ – rekao je Radoje.

radoje prvulović

radoje prvulović

Starijim ljubiteljima fudbala ostale su u sećanju majstorije Radeta Šljivarca, koji je „Lažnjacima“ protivničke igrače dovodio do ludila.

„Kada napravim fintu, protivnički igrač prosto lazi po terenu“- osmehnuo se Rade

Protiv Valevca je postigao 7 golova što je njegov rekord na jednoj utakmici.

Danas je Radoje penzioner i penzionerske dane provodi tako što unuka Davida vodi na treninge FK TIMOK-a gde mali david trenira. „Osećam da će biti veliki igrač“- prokomentarisao je Radoje.

unuk david vitomirović

unuk david vitomirović

„Nadam se da će nadmašiti mene i da će jednog dana imati uspešnu i bogatu fudbalsku karijeru“-završio je Rade

Radoje Prvulović danas je i aktivan u KUD penzionera u Zaječaru gde je kolovođa folklora.

Dodaj komentar