fbpx

Radoje Prvulović (Rade Šljivarac) fudbalska legenda Zaječara

Preporuka:

Dnevni horoskop za PETAK- 17. januar 2020. godine

Ovoga petka Mesec ulazi u znak Škorpiona i šalje poziv za oslobađanje svega što nas tišti već duže vreme,...

Planinari osvojili Rtanj 37. put

Više od 1 200 planinara iz Srbije i regiona učestvovalo je na tradicionalnom 37. Božićnom usponu na Rtanj. "Božićni uspon...

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška ...
- Reklama -

Radoje Prvulović rođen je u selu Šljivar pored Zaječara 20. septembra 1947. godine. Prve fudbalske korake napravio je sa svojim prijateljima u selu, a zatim sa nepunih 10 godina počeo da igra za petliće Timoka kod trenera Filipa Milojkovića. „Eh bila su to vremena….“ – zagonetno je uzdahnuo Rade.

„Sa 15 godina počeo sam da igram za prvi tim FK Šljivar-a koji je tada igrao opštinsku ligu“- nastavio je Radoje.

Njegove fantastične igre nisu prošle ne zapaženo tako da po sticanju punoletstva on prelazi u FK Radnički Lubnica, a potom kao vrsni strelac prelazi u FK Timok gde ostaje 6 meseci, zato što je u to vreme naporno radio i nije fizički mogao da odgovori uslovima koje je FK Timok zahtevao. Timok je tada bio stabilni Srpskoligaš.

radoje prvulović
radoje prvulović

U daljoj karijeri nizaju se klubovi za koje Radoje igra a to su Kosovo iz Zvezdana, Timok iz Trnavca, Rudar iz Grljana, KTK iz Grlišta da bi svoju više nego dugu i uspešnu karijeru završio kao svi veliki igrači , u klubu iz kojeg je i potekao, FK Šljivar. Poslednju utakmicu za FK Šljivar odigrao je u 62. godini života.

Radoje je kod prijatelja poznat kao Rade „F“ zbog specifičnog držanja ruku kod izvođenja prekida. „Mnogi ga upoređuju sa Dušanom Bajovićem, zbog stasa i stila igre“ – rekao je Radoje.

radoje prvulović
radoje prvulović

Starijim ljubiteljima fudbala ostale su u sećanju majstorije Radeta Šljivarca, koji je „Lažnjacima“ protivničke igrače dovodio do ludila.

„Kada napravim fintu, protivnički igrač prosto lazi po terenu“- osmehnuo se Rade

Protiv Valevca je postigao 7 golova što je njegov rekord na jednoj utakmici.

Danas je Radoje penzioner i penzionerske dane provodi tako što unuka Davida vodi na treninge FK TIMOK-a gde mali david trenira. „Osećam da će biti veliki igrač“- prokomentarisao je Radoje.

unuk david vitomirović
unuk david vitomirović

„Nadam se da će nadmašiti mene i da će jednog dana imati uspešnu i bogatu fudbalsku karijeru“-završio je Rade

Radoje Prvulović danas je i aktivan u KUD penzionera u Zaječaru gde je kolovođa folklora.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: