fbpx
Društvo

Radionice u Prostoru za POMAK do kraja juna u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Timočki Omladinski Centar nastavlja sa organizacijom predavanja i radionica u Prostoru za POMAK u Zaječaru.

OPENS resurs kafe – Desk kreativna Evropa naziv je događaja koji će biti održan u Prostoru za POMAK, u utorak 11. juna, od 17 sati.

Na ovom događaju će biti do 25 ljudi iz civilnog sektora. Oni će u neformalnoj atmosferi imati priliku da pričaju, dele iskustva i uče jedni od drugih. Ovaj događaj namenjen je pre svega omladinskim organizacijama i organizacijama koje rade sa mladima, ali i drugim zainteresovanim stranama.

Opens 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i Timočki omladinski centar organizuju resurs kafe o programu Kreativna Evropa u Zaječaru.

U okviru događaja, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija, govoriće o konkursu za evropske saradnje i konkursu za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi koji su prilika za finansiranje partnerskih i pojedinačnih projekata mladih i organizacija za mlade.

FOTO: pomak.org

OPENS 2019 kamper dolazi u Zaječar

Istog dana, od 12 do 18 sati, na Trgu oslobođenja u Zaječaru, biće organizovana promocija Novog Sada kao omladisnke prestonice Evrope za 2019.

Na Trgu oslobođenja biče parkirana kamp prikolica – kamper koji je adaptiran u “escape room”. Takođe biće postavljena photobooth, tj. kabina za fotografisanje sa OPENS vizualima, a mladi će moći da prođu i kroz virtuelnu turu Novog Sada zahavljujući VR naočarima. U chill zoni sa lejzi begovima, mladi i drugi posetioci moći će da igraju i pojedine društvene igre i sazanaju sve što ih interesuje o OPENS-u.

FOTO: pomak.org

Cleantech MeetUp – Kako do novca za razvoj zelenog StartUp-a u Srbiji

U četvrtak, 13. juna 2019. od 17.30 časova u Prostoru za POMAK biće održan meetup na kojem će govoriti Miloš Ranić i Nemanja Milović. Tema meetupa će biti predstavljanje mogućnosti za dobijanje sredstava u oblasti čistih tehnologija i iskustvo kragujevačkog startapa Freon Frog.

Poslednjih godina se u fokusu javnosti sve više nalaze inovativne tehnologije, koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

Cleantech startapi su počeli da dobijaju više pažnje od investitora, a pojavio se i veliki broj programa koji nude bespovratna sredstva timovima koji razvijaju tehnologije za rešavanje problema zagađenja i globalne promene klime.

Takvi programi postoje i u našoj zemlji, tako da preduzetnici koji se bave čistim tehnologijama na raspolaganju imaju mentorsku i novčanu podršku koja im je neophodna kako bi uspešno razvili svoj biznis.

FOTO: pomak.org

Besplatna radionica marketinga na društvenim mrežama u Zaječaru

Nakon radionice programiranja za devojčice, Timočki omldinski centar organizuje i radionicu digitalnog marketinga, koja je ovaj put namenjena svima koje intersuje ova oblasti i žele da nauče nešto više o istoj.

Na radionici marketinga na društvenim mrežama možete da naučite kako da koristite društvene mreže u cilju promovisanja vaše ideje.

Naučite sve o:
– SEO optimizaciji stranice na fejsbuku
– strategiji kreiranja sadržaja na društvenim mrežama
– kako da dođete do ciljne grupe koju želite
– kreiranje plaćenih sadržaja preko manage ads-a
– praćenju statistike

Radionica se sporvodi u okviru projekta Novo doba digitalnog aktivizma koji realizuje Timočki omladinski centar u okviru ZIman-ovog fonda za mlade, a u saradnji sa Zaječarska inicijativa, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Ova radionica će biti održana u subotu 15. juna, a prijave su moguće do 10. juna 2019.

Više informacija na pomak.org.

Dodaj komentar