Društvo Priče u nama

PubQuiz Zaječar – Veseli momci humanih srca (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gosti druge epizode podcasta „Priče u nama“ su Džavid Ziza – Džaki, Dženan Ziza – Dženi i Miloš Dimitrijević – Kina, autori PubQuiz-a u Zaječaru, momci koji su se nakon završenih fakulteta vratili u svoj rodni kraj i napravili nešto što je zabavno, edukativno a ujedno i humanitarno.

Domaćin podcasta „Priče u nama“ Miloš Stojadinović, razgovara sa Džakijem, Dženijem i Kinom o tome kako su došli na ideju da organiziuju PubQuiz, kako je sve to teklo, sa kakvim su se izazovima susretali u proteklom periodu ali i o planovima za budućnost.

Prema njihovim rečima, sve je krenulo od ideje da se organizuje neki događaj koji bi bio zabavan za mlade, odluka je pala da to bude kviz a vodilja im je bio koncept PubQuiz-ova kakvi su 70-ih godina nastali u Velikoj Britaniji.

Džaki kaže da o svim pravilima i inovacijama koje uvode odlučuju zajedno i da se trude da ih implementiraju postepeno i uvek nekim novitetima činili da svako naredno izdanje bude zanimljivije od prethodnog.

U zaječarskoj verziji PubQuiz-a ima nekoliko oblasti koje su pokrivene pitanjima i to su: geografija, istorija, sport, svaštara, muzika, nauka, film i poslednja igra je tematska – odnosno igra iznenađenja.

Miloš Dimitrijević – Kina kaže da pitanja pripremaju timski, i da onog dana kada se sprema kviz, svako dođe sa nekom bazom pitanja i kroz šalu kaže da Džaki daje nateža pitanja.

Dženi, čija su uža specijalnost pitanja iz oblasti filma, kaže da od drugara iz organizacije ponekad dobija sugestije i predloge za pitanje iz filmske oblasti i da te sugestije rado uvažava.

Autori i organizatori PubQuiz-a Zaječar posebno ističu, pored toga što je ova inicijativa edukativna, kako za same učesnike i publiku, tako i za njih kao organizatore, da je najvažniji humanitarni karakter cele priče, budući da sav prihod od kotizacija ide u humanitarne svrhe.

Ponosni su i što se oko inicijative vremenom gradila zajednica, da su neretko i podrška jedni drugima, pa je tako došlo do ideje da jedan od programa „Noći istraživača“ u Zaječaru bude i kviz, pa je profesor Mladen Šljivović, inače redovni učesnik, prilagodio i adaptirao pitanja srednjoškolcima i njihovom uzrastu a Džakiju je pripala čast da bude voditelj.

—————————–

U trenutku snimanja podcasta u pripremi je 30. jubilarno izdanje PubQuiz-a koje se održava u sredu 9. novembra 2022. godine u Omladinskom centru u Zaječaru.

—————————–

Pogledajte celu emisiju na našem Youtube kanalu:

Dodaj komentar