Vrsta internet prevare koja ima za cilj da prevarom dođe do vaših poverljivih podataka, poput lozinki, brojeva kreditnih kartica ili podataka o bankovnom računu postala je sve masovnija. Kako žrtva sajber kriminala može biti svako od nas, u zaječarskom prostoru za Pomak predočeni su načini prepoznavanja “ fišing napada“, kao i mogućnosti zaštite.

Srbija postaje tržište u kome 96 procentata stanovništa ima pametne telefone, odnosno skoro stalan pristup interenetu, tako da je zanimljiva meta potencijalnim napadačima na vaše podatke. Motivi napada hakera su vaši lični podaci uz pomoć kojih mogu doći do vašeg novca, odnosno prodati korisnička imena i šifre vaših naloga.

Upravo o načinima prepoznavanja i mogućnostima zaštite u prostoru za „Pomak“ u Zaječaru govorila je Teodora Despotović- inženjer zaštite podataka.

“ Phising (pecanje) je aktualna interent prevara u kojoj potencijalnim žrtvama stižu mejlovi koji su skoro identični kao regularani mejlovi sa poslova, banaka ili institiucija. U prevarama ove vrste korisnici šalju svoje podatke i šifre sa svojih naloga napadačima (hakerima).

Tako postaju žrtve ovakve interent prevare, i kada se “upecaju” svi njihovi kontakti sa mejling lista ili društvenih mreža postaju potencijalne žrtve“, napominje Teodora.

Ona ističe da je specifičnost ove prevera što primljene poruke u vizualnom smislu su identične kao regularni mejlovi, sa jedinom razlikom u url adresi, koja se često razlikuju samo po jednom izmenjenom karakteru.

“ Načini odbrane od ovakvih prevara svode se na proveravanje izvora pristigle poruke, kao i u činjenici da je bezbednost korisničkih podataka na interenetu stvar koju moramo uvek imati na umu.

Budite proaktivno paranoični“, poručila je Despotović.

Kako se sve veći broj poslova i komunikacija obavljamo upravo putem interenta, korisnici bi morali da obraćaju pažnju i na sitne detalje u dnevnim interent aktivnostima, upravo iz člinjenice da svako može postati žrtva “phishing-a.”

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here