Društvo

Protest u Lasovu 2. avgusta: Nemamo vodu za piće, a ona nam se naplaćuje!

Meštani zaječarskog sela Lasovo 2. avgusta održaće građanski protest, zbog nedostatka vode za piće i naplaćivanja vode koju kako kažu, ne dobijaju.

Saopštenje meštana Lasova povodom protesta prenosimo u celosti:

Mi, meštani sela Lasovo smo ogorčeni na zaječarski „Vodovod“ i v.d. direktora Nikolu Šarčevića, jer nas je prevario tako što nam naplaćuje vodu koju nam ne isporučuje. Mi imamo naš seoski izvor vode koji je zaječarski „Vodovod“ preuzeo i sada nam naplacuje našu vodu koja je nama  nedovoljna jer taj izvor gubi snagu u letnjim mesecima, a „Vodovod“ nije sproveo svoju liniju do  našeg sela iako nam je obećano da ćemo imati vodu non stop.

Trenutno samo deo sela ima vodu, stoka nam je žedna i nemamo čime da je napojimo.

Za našu muku bezuspešno smo se obracali i predsedniku Vučiću i lokalnoj samoupravi koja ništa nije preduzela, već štiti Nikolu Šarcevića koga drži na mestu v.d. direktora već dve i po godine.

U međuvremenu je raspisan konkurs za direktora „Vodovoda“ koji je završen pre više od pola godine, na kome se javilo 5-6 kandidata, ali još uvek nije izabran zakonski direktor „Vodovoda“.

Da li je razlog tome što v.d. Nikola Šarčevic omogućava enormne količine vode za zalevanje Deltinog voćnjaka po više nego duplo nižoj ceni, dok mi nemamo ni za piće a kamo li da napojimo stoku.

Zbog toga smo se odlučili na građanski protest.

Protest ćemo održati 2. avgusta 2021. u 10 sati u centru sela Lasovo.

2 komentara

Dodaj komentar